En röst från Mellanöstern värd att lyssna till

För ett par år sedan hördes en relativt ny röst från Mellanöstern i ett inslag på SR.

Rösten stack ut. Den speglade något nytt och gav en skildring från andra sidan myntet. Rösten tillät lyssnaren tänka själv. Men rösten ”försvann”.

IMG_3647

Efter lite googlande fann dkmi denna plattform och här gavs nu snabbt en förklaring varför SR inte lät reportern höras fler gånger:

I tisdags eftermiddag fick jag ett samtal från P1-morgon. De ville att jag skulle vara med i nästkommande morgons program och debattera mot Göran Rosenberg, som i en debattartikel i Expressen i måndags skrev att Israel riskerar att förvandlas till en apartheidstat…

…P1-killen tyckte ändå att jag borde överväga saken, för det goda samtalets skull, så jag bad honom ringa tillbaka en halvtimme senare….

…När P1-killen ringde tillbaka sa jag därför, med all tillbörlig respekt, att jag inte tyckte att de tar sitt uppdrag på allvar om de väljer att lägga fokus på en så extremistisk ståndpunkt när hela södra Israel har förvandlats till en krigszon. Detta vore att helt förvränga verkligheten. Plötsligt bröts samtalet. Först tänkte jag att det kanske bara var något tekniskt missöde och att killen skulle ringa tillbaka, men icke. Så mycket för det goda samtalet, alltså.

Läs hela den häpnadsväckande artikeln här.

Nu till till hans senaste kommentar och analys av svensk mediabevakning och dess selektiva vinkling samt val att ”skydda” terrororganisationer från att bli illa omtyckta av oss svenskar.

Detta är inte första gången som Hamas cyniskt försöker utnyttja Israels frivilliga humanitära initiativ för att försöka utföra en terroristattack mot Israel. Att vårdbehövande palestinier drabbas av detta bryr sig naturligtvis Hamas inte om. SR:s rapportering från Gaza visar dessutom att Hamas inte riskerar någon dålig press i Sverige på denna strategi: när någon nekas vård i Israel är nämligen SR:s intresse jättestort, men när en cancersjuk kvinna utnyttjas för att smuggla sprängämnen upphör plötsligt det journalistiska intresset.

Paul Widen

Jerudalem

Det är oerhört berikande att följa Pauls klarsynta kompletterande nyheter och analyser från Mellanöstern.

Gör er själva en tjänst och följ honom.

Nyhetssidan

Facebook

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s