#FAKENEWS och Ulf Ekman

Den senaste i raden av okloka politiker som ger alternativa fakta och fakenyheter i media är minister Ylva Johansson.

untitled-4

Människor med makt drar sig sällan för att komma med alternativ fakta, så länge det gynnar sig själva och sina positioner. Och det gäller politiska, profana likväl som religiösa.

Ett exempel är när snickaren, låt oss kalla honom Bengt, skulle få chansen att resa med Ulf Ekmans sällskap till Singapore. Det är förstås några år sedan.
Vid ankomst och Ulfs lärjunge Kong Hee stod på tur att hälsa på den svenska delegationen från Uppsala, tar Ulf Ekman den smått spända och nervösa Bengt, av den stjärnglans och lyx som omgärdade resan, åt sidan.
-Du Bengt, säg att du bygger stora hus som många familjer bor i. Inte små enfamiljshus.

Ovärdeliga tips från sin pastor, om hur man kan ljuga för förmedla den bild man vill skall framstå. I dagens media kallat: #fakenews

Fast, till Ulf försvar, så hade nog han bara konsulterat den Bibeln han sagt sig tro på. Ulf var inte först med syftet att framstå mäktig. Nimrod hade även han syften att göra sitt namn stort.

-Let us make a name for ourselves. (1 Mos 11:4)

 

Bland politiker händer detta ofta. Det är kulturen i politiken som gör det. Det spelar ingen roll att det byts ut frontfigurer och partiledare. Det sitter i väggarna.

Samma sak hos just exempelvis Livets Ord i Uppsala. Ledarskapet som reste med Ulf och var en del av detta beteende arbetar kvar, predikar och rör sig i korridorerna. Det spelar ingen roll att ansiktet utåt nu heter Joakim. Kulturen hos det övre skiktet i kyrkan finns kvar. Hur länge skall den vanliga besökaren tillåta det, på sin bekostnad.

Annonser

2 thoughts on “#FAKENEWS och Ulf Ekman

  1. Jag fick som barn en väldigt glorifierande liten bok om just individen Ulf Ekman, sedemera Katolik, av en bekant till en nära anhörig, som var med i Livets ord på den tiden. Jag tror att du har missat personkulten som fanns omkring just den individen! Hon som gav mig denna lilla förhärligande bok om individen Ulf Ekman gav, precis som alla andra medlemmar, en betydlig summa av sin månatliga lön till honom under många års tid och trodde på alla hans ord! Den där personkulten varr att jämföra med Knutby pastorns! Så GISSA om de blev besvikna när gamle käre Uffe plötsligt tog alla pengarna och stack ifrån sitt ansvar över fårskocken! Deras idol ÖVERGAV dem… Det är faktiskt lite sorgligt.. Men många av dem hoppade ju faktiskt av då, i besvikelsen. Hon som gav den där boken till mig är inte med i Livets Ord längre, men hon är förstås fortfarande väldigt religiös..

  2. Det är en oerhört tragisk historia det där med Ulf Ekman och Livets ord.
    Att han övergav dem är nära ett understatement. Det är mycket sorgligt.

    Du kan söka i äldre blogginlägg på DKMI där det vid flertal tillfällen skrivits om Ulf Ekmans osunda kultbeteende hos honom själv och de som ridit ut till hans försvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s