Handelsminister Linde famlar om slöja

Handelsminister Ann Linde kritiseras vitt och brett för att hon bar slöja under sin vistelse i Iran.

imgres

”Det är lag på det”, menar hon i media.

Samtidigt hävdas det av andra feminister att bära slöja är helt frivilligt.

Annonser

2 thoughts on “Handelsminister Linde famlar om slöja

  1. Jaha och vad är det med det? Att bära ett plagg kan ju vara ett frivilligt statement för många, samtidigt som det är lag på det av helt andra skäl i en strikt Islamistisk diktatur som Iran.

    Förresten är det ju inte bara hucklet det är lag på vad gäller kvinnlig klädsel i Iran! Det är också strikt reglerat hur hucklet får SE UT och vilken slags klädstil som får bäras i kombination med hucklet! ALLT som betraktas som ”punk”, även converseskor, kan tas som anledning till att du får betala böter om du bär det på öppen gata i Iran! I alla fall om du har fått några varningar först, men ändå fortsätter att klä dig ”provokativt” enligt gatupolisen. Det här vittnar alla de som vuxit upp i Islamistiska staten Iran om! Det RÄCKER verkligen INTE med att du täcker över de kroppsdelar som det är lagstadgat att täcka över i den diktaturen!

    I själva verket är det SÅ enkelt att haffas av gatupolisen och hamna i brottsregistret för att ha burit något klädesplagg som ansetts för färgglatt eller ”fel accessoar” att de allra flesta vanliga Iranska kvinnor nu finns i Iranska brottsregistret! Jag överdriver inte ens. Det har blivit så vanligt att unga Iranskor döms av gatupolisen och skrivs in i brottsregistret att Iranska arbetsgivare inte längre bryr sig om ifall en kvinnlig sökande finns med i brottsregistret! Det är vad jag har hört från folk som bott en längre tid i Iran, men flyttat därifrån bland annat därför. Även om de verkligen försökte klä sig ”anständigt nog” enligt lagstiftningen (som är väldigt luddig), blev de hela tidendömda av gatupoliser och fick böter ändå, trots alla sina ansträngningar! Den Iranska gatupolisen kan vara VÄLDIGT godtycklig. .

  2. Exakt. Sjal/slöja är inte frivillig.
    Att då resa till ett land och böja sig under en religiöst motiverad kvinnlig klädsel för att få till ett handelsavtal blir inte trovärdigt för en feministisk minister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s