Feministisk regering besöker Iran

Internationellt sett gjorde svenska ”världens första kvinnliga regering” bort sig när kvinnorna stod i någon sorts högtidlig givakt, bärandes  slöja, medan männen skrev på viktiga dokument.

c4fxkfxwqaaetmz

Det var enligt uppgift i någon sorts ”vi tar seden dit vi kommer” anda.

Särskilt skrattretande är det, efter vice statsminister Lövin skulle visa sig tuff när hon markerade mot Trump nyligen:

ee32d5c3-0f4d-4eaa-ba42-9d7177beffbe

Varför inte passa på att göra något sorts riktigt statement istället. Något som blir en bra snackis.
De skulle exempelvis kunna visat hur kvinnor i Sverige klädde sig för sisådär 100 år sedan.

imgres

Alternativt den omåttligt populära pussymössan:

img_0860_small2

Ja, ja.
Vi ser dock väldigt fram emot när vår regering  skall besöka, låt oss säga, Papua Nya Guinea.

images

Suck

c4fhxsawaaayj_w

Annonser

2 thoughts on “Feministisk regering besöker Iran

 1. Jag förstår inte riktigt din poäng! Det är, som du kanske känner till, lag på huvudduk i Iran, även för alla kvinnliga turister och politiker som väljer att besöka landet och ja, det är fel i sig! Men hade du föredragit att de gjort en FEMEN och kastat av sig de kvinnokläder som det är lag på att bära i landet och sett till att bli kastade i fängelse under sin politiska vistelse i Iran istället?!

  Det enda RIKTIGA vore ju att inte åka till ett land med en sådan lagstiftning! Att KRÄVA att mötet ska hållas på neutral mark om det ens måste vara ett möte med Islamistpartiet av Iran. (Jag tycker inte att det är nödvändigt att diskutera någonting alls med dem!) Men åker du till deras land vet du ju vilka lagar som gäller?! Jag kan ju bara säga att Islamistiska Iran är ett av de länder jag ABSOLUT INTE skulle besöka! Förstår inte varför du inte i första hand ifrågasätter att de Svenska politikerna ens åkte till den strikta diktaturen! Var det nödvändigt att åka dit?! Kunde de inte ha träffats på neutral mark istället för i en rent ut sagt VIDRIG Islamsk stat?!! Jag förstå ärligt talat inte om det du är mest upprörd över är att de har hucklen på sig, när de nu har valt att åka till en Islamistisk diktatur där det är lag på det! Jag slår vad om att det där med att det är männen som skriver på papper också är enligt lagen i den diktaturen. Hucklet är långt ifrån det värsta kvinnoförtrycket där.

  Vad gäller den sista bilden så har kvinnorna alltså mindre kläder/ visar upp mer hud/hår än männen i 3 av 4 bilder och i den sista bilden är det tvärtom männen som visar upp mer av sina kroppar/hår än kvinnorna. Så vad är det med det?! Jag tycker inte att det säger så mycket om jämställdheten i situationen i sig! Tror inte att Saudi Arabien är mer jämställt än Iran bara för att de inte har en lag på täckande klädsel för alla kvinnor som vistas i landet. Visst, Iran är striktare på just den punkten, men jag är övertygad om att de regeringarna är ganska likvärdiga vad gäller att förtrycka den kvinnliga befolkningen ändå, i det stora hela!

  För mig som kvinna skulle det kännas kränkande att ens behöva åka till en Islamistisk diktatur, där det finns så mycket lagstiftning som förtrycker kvinnor. Oavsett om det är en Islamistisk Gulfstat som fjäskar för väst för att få sälja olja och tillåter kvinnor från väst att klä sig hur de vill, eller strikta Iran! Jag tycker ett val mellan en Gulfstat och Iran är ett val mellan pest och kolera oavsett! Det spelar ingen roll om det är männen eller kvinnorna som har mest täckande kläder på sig på mötet! Det är INTE en neutral grund så länge mötet hålls i en Islamistiskt diktatur oavsett om kvinnorna klär sig som konkubiner, vanliga västerländska kvinnor eller i slöjor! Jag ifrågasätter varför de här politikerna (både kvinnorna och männen) ens reser till Islamistiska diktaturer! Politiska möten med sådana bör enligt mig VERKLIGEN hållas korta och på neutral mark! Att ens åka till Iran eller Saudi Arabien som politiker signalerar bara att du och din regering tycker det är okey med all den kvinnoförtryckande politik de bedriver där. Annars hade du inte ens åkt dit. Lagstadgat slöjtvång är bara en droppe i havet av allt det lagstadgade kvinnoförtrycket i Islamistiska diktaturer.

  • Att diskutera med Iran överhuvud taget är en viktig frågeställning i sig. Helt korrekt.
   Men att en feministisk regerings representanter reser dit och böjer sig för dessa slöjregler blev en internationell nyhet inte värdig just en feministisk regering. Det blev rent av pinsamt, även om svensk media inte valde att rapportera om det.
   Det finns en mellanväg mellan att ta på sig en slöja och att visa bröst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s