Nej, det är inte klokt

Saudi Arabien har stängt gränsen för muslimska flyktingar i flera år.

img_3116

Det är sannerligen inte klokt!!

Vart är alla protester från journalister, politiker och lobbyister?

Det är svårt för oss att förstå Trumps  agerande, men ännu svårare att begripa oviljan och obalansen i vår media.

Det säger mycket om oss västerlänningar som rycks med känslomässigt när kändisar tycker till och raljerar.

Att även Obama stängde gränsen från Irakiska flyktingar, är inget ju inte heller att väga in i debatten.

IMG_3117.PNG

Dessutom: http://www.washingtonexaminer.com/obama-mocks-trump-but-has-barred-immigrants-many-muslime-6-times/article/2594016#.WI05f8HD29U.twitter

Annonser

2 thoughts on “Nej, det är inte klokt

 1. Att såpass stora och rika länder som Saudi Arabien, USA och (visste du det?) Australien FULLSTÄNDIGT har stängt gränsen för flyktingar (inte bara muslimska) och brutit mot ALLA internationella avtal de skrivit på har självklart ökat pressen på alla mindre bemedlade länder (såsom till exempel Sverige) att ta emot fler flyktingar! SÄRSKILT då det på senare år blivit större och större mängder flyktingar i mellanöstern, mestadels på grund av vad som har hänt i Syrien. Det var nu inte konstigt att det till slut blev drastiskt ändrat till minimalt mottagande av flyktingar även i ett öppet land som Sverige! De större länderna med betydligt mer resurser måste först ta sin (betydligt större) andel flyktingar, annars kollapsar självklart allt flyktingmottagande i den här världen!

  Konstigt är det, naturligtvis, att de RIKASTE muslimska staterna/Gulfstaterna/själva Islams vagga, som HAR oljeresurser, inte vill ta emot folk från sin egen religion, som redan talar och vördar det egna språket (arabiska) som ett ”himmelskt” språk! Men det finns, förutom religion, också mycket rasism just i de högt ansedda Gulfstaterna! Mörkhyade gästarbetare och studenter behandlas betydligt sämre än de ljushyade, till exempel. Enligt otaliga vittnesmål! Det finns en viss rasism mot mörkhyade bland Irakier också, något jag har fått lära mig direkt av 1:a generationens invandrare från Bagdad. Det kan ju vara en del av förklaringen till varför Obama stängde gränserna för den gruppen?! Det finns redan STORA motsättningar mellan mörkhyade och ljushyade i USA. Han kanske inte ville ha MER av det i USA och dessutom är han ju mulatt (ljushyad mor och mörkhyad far).. Så konstigt kanske det inte var ändå, om han kände sig personligen utsatt av rasism från just den gruppen flyktingar! Sedan är det naturligtvis inte alla Irakier eller Saudi Arabier som är rasister! Jag säger bara att det är ett större, strukturellt problem inom de kulturerna, precis så som det fortfarande är i USA.

  För övrigt så är ju Saudi Arabien, vad jag känner till, styrt av Wahabistisk Islam och betydligt striktare rent religiöst än de flesta andra muslimska länder. Anledningen till att de inte vill ta emot flyktingar av den egna religionen kanske helt enkelt är att de inte tycker att andra muslimer, generellt sett, är TILLRÄCKLIGT religiösa för att få bosätta sig i sitt ”förlovade/himmelska land”?! Det kanske är den krassa verkligheten!

  • Välkommen till DKMI, Me.
   Det finns naturligtvis mycket att säga om rasism och slaveriets historia från arabländerna. Samt mycket mer om Obamas hanterande av flyktingsituationen.
   Men detta inlägg hanterar den totala avsaknaden av protester och tystnaden, angående just exempelvis Saudiarabiens stängda gränser, från svenska medier i ämnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s