70 nationer vs Israel

Idag samlas världens ledare och nationer i Paris för att besluta om fred i Mellanöstern.
Naturligtvis är Israel inte delaktiga i planen, men däremot centrum eller huvudpersonen i detaljerna.
Det är en ansträngning att påtvinga Israel fredslösningar utan att samtal förs mellan parterna, dvs Israel och sina grannar.

eiffel-tower

Samtidigt i Israel så vet den intresserade och insatta i religioner att veckans Bibeltext som läses från och med idag av Israeler världen över tar avstamp i de första kapitlen i 2 Moseboken. Där beskrivs hur världens ledare fattar beslut i olika steg för att utrota Israel.
Deras Gud uppenbarar sig med budskapet till världsledaren att låta dem vara och ro om sig själva och tillbe deras Gud. Det blir dock värre en tid.
Deras Gud uppenbarar sig åter med löftet att deras befrielse, återlösning och frälsning är nära.

Kortfattat så är mötet i Paris del tre i en trestegsraket som en annan huvudperson, duktigt dolt från detaljerna, USA:s avgående President Obama har orkestrerat innan han lämnar Vita Huset.

Del tre i denna raket är enligt Israelerna droppen som kommer möjliggöra deras grannars önskan att förinta dem.
Samtidigt som det är ett steg i rätt riktning enligt Abu Mazen, Fatahs president, som igår reste till Rom för att möta Påven. Påven, som kallar Mazen för Fredens Ängel.

———————-

Notiser:

Varför är 70 så intressant för Israel i denna situation?
Siffran 70 är numret som summerar antalet nationer utanför Israel, Esau och Ismael, Siffran har sitt ursprung från 1 Mos efter berättelsen om floden och Noas barnbarn.
Siffran 70 dyker även upp då Lövhyddohögtiden firas och uppmärksammas. Där offras 70 oxar symboliserat av de ursprungliga 70 nationerna, i förbön för just världens nationer utanför Israel.

För över 1000 år sedan ”profeterade” en judisk teolog, Rashi, att det kommer en tid då alla nationer kommer ena sig och anklaga Israel för att ha stulit landet. (Alltså långt före 1948 & 1967)

Israel har alltid ansetts som ett folk som inte räknas med övriga nationer. I deras Bibel står det bland annat:
”Se, ett folk [Israel] som bor avskilt och ej räknar sig bland folken.” 4 Mos 23:9

Om allt går som de 70 nationerna, som nu enligt vissa blivit 72, kommer judarna inte ha tillträde till exempelvis Västra Muren där de ber. Enligt resultatet av en demokratisk omröstning i FN (resolution 2334), bestämdes det att Israel och Judarna inte har någon koppling och rätt att vistas på vare sig denna tempelplats eller Judeen och Samarien som går att läsa om i Nya Testamentet om Jesus och hans vandringar.
Templet i fråga är det som den romerska generalen Titus erövrade och plundrade år 70, enligt romersk historia.

Frankrike som är värd för mötet idag balanserar på en tunn tråd. Samtidigt som de vill bejaka Obamas trestegsraket, vill de inte stöta sig med Donald Trump. Trump planerar nämligen att flytta USAs ambassad från Tel-Aviv till Israels huvudstad Jerusalem som en markering av ett erkännande.
Påven, Araberna och FN vill inte detta, då de vill att Jerusalem skall vara en neutral plats och inte kopplas till Israel eller judarna.
Mahmoud Abbas, Abu Mazen, hotar med att inte erkänna Israel alls om Donald Trump agerar i denna riktning.             Abbas kollega, Osama Qawasmeh, går så långt och utlovar att: ”alla helvetets portar kommer öppnas”, om USA öppnar sin ambassad i Israels huvudstad Jerusalem.

dkmi undrar såklart hur Livets Ords grundare och under en tid Sveriges kanske största ickejudiska vän till Israel, kan stå bakom nuvarande katolska kyrkans och påvens Israelpolitik?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s