Livets Ord: ”Men vi har ju en oberoende grupp”

Livets Ords ”gråzonsekonomi” fortsätter att spöka.
Församlingens och Världens idag gamla revisor Nils Pehrsson har fått en varning för att han ”skyddat” Ulf Ekmans framfart.

skarmavbild-2016-10-14-kl-12-54-50

Fredrik, Lillebror till Livets Ords pastor Joakim, skriver till en av författarna på Aletheia att:

Det är av största vikt för oss att gåvomedel hanteras med hög integritet och att riktade gåvor används för avsett ändamål. Det är därför viktigt att poängtera att det som påpekas av Revisorsnämnden inte är bristande rutiner från Livets Ords sida – sådana rutiner finns och fungerar mycket bra

Hög integritet -Det har alltså varit hög integritet att gå bakom ryggen och bedra gåvogivarna och förse sig med miljonbelopp? Eller började den höga integriteten efter det avslöjades?
Avsett ändamål -Ändamålet har alltså varit att sko sig själva på offerpengar? Eller ändrades det avsedda ändamålet efter Ekmans blev påkomna?
Rutiner som fungerar mycket bra -Rutinen att roffa åt sig så ingen skulle komma på Livets Ords pastorer med att gömma undan sina löjligt höga ersättningar och pensioner. Eller instiftades rutinerna efter Uppdrag Granskning rotade i det.

Kristna som uppmanas i sin Bibelbok att vara transparenta och ärliga har inte gällt Livets Ords pastorer som bekant gömmer sin ekonomi i en stiftelse.
Därifrån har de fört över miljontals kronor till sig själva av gåvogivarnas offer.

De har levt rock n roll-liv på lyxsviter medan de trakasserar, tystar ner, mobbar och bedrar sina medlemmar. Ända in i 2016.

Deras medlemmar uppmanas gång på gång att lita på Gud för sin försörjning. Bara de ger till Livets Ords stiftelse.
Något de inte själva trott på, då de smugit med att roffa åt sig.

”Jo, nu har vi ändrat oss”, hävdar både nya pastorn och deras lurade gåvogivare som försöker hitta något ljust i sin bedragna tillvaro.
-Jaha, bara för att de ledarskapet råkade blei påkomna och de skyldiga inte är frontfigurer längre.
Varför smyger de övriga pastorerna och ledarskapet kvar och strör salt i såren? Varför bad inte de om ursäkt i inför TV kameror?

Men för att försäkra den som inte litar på att Livets Ords kultur har ändrats, så bedyrar lillebror Fredrik vidare:

En oberoende grupp ekonomer ger råd kring och synpunkter på stiftelsens ekonomiska beslut och rutiner, speciellt i vad som rör löner och förmåner.

Men vänta, det låter ju bra.! Eller?
För dom är väl inte medlemmar i Livets Ord?

Vi lämnar inte ut namn på medlemmarna i rådgivningsgruppen utan deras medgivande, men de är medlemmar i församlingen. Med oberoende menar vi just vad ordet säger, att ingen står i beroendeställning mot stiftelsen genom att vara anställd, få lön eller annan ersättning. De är däremot erfarna ekonomer, revisorer, företagare som både ger råd, hjälp och kritik utifrån sin kompetens.

Jo, för det där med medlemmar ”som vill allas bästa” vet vi ju hur det har fungerat genom åren på Livets Ord, ända fram till i idag som sagt.
Företagare som spionerar.
Medlemmar rapporterar om andra och som mobbar.
Syskon i Herren som kallar varandra lågbegåvade, vidriga äckel, han/hon borde ligga på psyk, hota med misshandel med mera.
Affärsidkare som lyfter händer på söndag och lovsjunger tillsammans med Pastor Joakims fru, som sedan bedrar och lurar andra medlemmar och mindre företagare på pengar.
Osv, osv…

Men, se det positivt. Snart är det BYGGA K†RKA 2017, och vem vill inte deltaga på det?

fredrik

vi lärkultur

Det hela är bara beklagligt och skamligt

Annonser

2 thoughts on “Livets Ord: ”Men vi har ju en oberoende grupp”

 1. Livets ord är en följetong i skamgrepp och förvirring!

  Ända sedan mitten av 80-talet har Livets Ord varit i blåsväder. Antingen har det varit ett andligt blåsväder, eller ett teologiskt blåsväder eller ett ekonomiskt blåsväder. Är det någon som på allvar tror att den nya församlingsledningen med Joakim i spetsen kan göra omstart och sedan försöka köra vidare med lite nya moderna grepp och ordval i strategin? Hur gick det för Fermenta eller hur gick det för den tidigare ledningen i SCA? Tack och hej då!

  Livets ord och Pingströrelsen lider av samma elände som Fermenta och SCA. Trovärdigheten är körd i botten.

  Stackars de arma människor som ännu hyser hopp för dessa rörelser. Det gäller att känna lukten av ruttet kött eller lögnerna av Refaet El Sayed.

  • Det där med omstart är tyvärr naivt.

   Nå väl, Joakim erkänner han att de gjort fel och sårat människor.
   Så när det förnekades förr, så måste de ju ljugit, eller?

   Men visst, gott att de tagit första steget.

   Fast, två saker:

   -Nu saknas bara handlingen bakom bekännelsen.
   Vad som ännu inte kommit fram är försoningen från alla människor som aktivt varit familjen Ekmans lakejer som har mobbat, spionerat, ljugit, förföljt och förnedrat alla människor genom årtionden.
   När skall de personligen börja leva ut Joakim Lundqvists predikan?
   När skall de söka upp sina bröder och systrar de delar bänkrader med varje vecka och be om förlåtelse.

   Dessutom,
   -varför stod bara Joakim på knä?
   Han var ju inte ens knappt delaktig.
   Vart var de övriga pastorerna? Särskilt en av dem, som fortfarande är aktiv och stryker omkring i korridorerna och reser runt i församlingens namn. Varför stod inte de på knä, som genom alla år odlat och skott sig på denna osunda kultur som ledde till Joakims omtalade fototillfälle?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s