Sanningen bakom ”korsförbudet” i Svenska Kyrkan

Det där med att korset, #mittkors, inte skall bäras bör bäst förstås genom att tänka utanför boxen.

Alla kristna väntar sin Jesus återkomst. Men, han dröjer.
Varför?

Cp2CfhnWEAQsFsT
” Gunnar Sjöberg and fellow priests: Come and take it!!!”

Ponera samtalet som pågår mellan Jesus och sin Far, Gud, i Himmelen.

-Nej, jag vägrar. Ser du inte vad de bär runt halsen? Varför skulle jag vilja återvända till mina lärjungar och möta dem med ett kors runt halsen?
-Vad tänker du då, min son?
-Jag fortsätter hellre vara den där haren som värper ägg varje påsk. Det är ju ändå ingen som kopplar det till mig. Då får jag vara anonym, äta mycket godis och slipper bli påmind om det traumatiska spikandet du utsatte mig för.

Vad många präster inte berättar, utan tillåter myten att det skulle kränka muslimer som flyr från krig att svenska kristna bär sitt kors, är att de har kommit på vad som skulle påskynda sin Jesus återkomst.

Något annat måste ju vara helt korkat, eller politiskt!

PS. Nästa drag efter att ha avkorsat alla kristna på deras halsband är att börja jobba på de sydeuropeiska och sydamerikanska fotbollsspelare som troget gör sina korstecken när de skall sparka fotboll.

Annonser

2 thoughts on “Sanningen bakom ”korsförbudet” i Svenska Kyrkan

 1. Sanningen säger jag Eder……det är fullbordat!

  Ja en mycket intressant polemik kring korsets vara eller icke vara som har blossat upp. Tyvärr tror jag att många diskussioner blossar upp av allt bloggande, twittrande och annat digitalt socialt där muslimer, kristna och vanligt folk delger sina känsloyttringar utan att ha tänkt efter före. Det går för fort helt enkelt och vi är alla en del av systemet.

  Det är inte en hemlighet att man lättare kan se människans inre under pågående stormar. När det stormar brukar vi blotta våra innersta tankar och tyckanden. Det kan ge avsmak eller ge mersmak, det beror på.

  Den forna pastorn Stanley Sjöberg har befunnit sig i många stormar och jag vill minnas att han predikade om faran med Islam under 90-talet. Han uttryckligen varnade för att det fanns för mycket inom den Islamistiska religionen som utgjorde en fara för jordens befolkning. Stanley blev inte särskilt hyllad utan mer förklarad som en dåre med vittring för det problematiska.

  Idag skulle jag vilja påstå att Stanleys tankar om Islam hade vunnit ett annat gehör. Svenska Kyrkan dock vill gjuta oljor på vågorna då de tillsammans med Katolska kyrkan och representanter för muslimerna skriver en artikel som ska få alla att bli vänner. Vi ber ändå till samma gud säger de. Det är lite som att väva ihop Kungahuset, Svenskt Näringsliv, Landslaget i fotboll ( ja damlandslaget förstås, de är bäst) och Hells Angels samt Bandidos som berättar att vi måste stå enade i kampen mot korruption i det svenska samhället. Trovärdigt? Döm själva!

  Vi ska självklart jobba hårt för att skapa fred med ordning och reda som honnörsord. Dock måste vi inse att Islam har delar i sitt fundament som är direkta krigsförklaringar till en stor del av omvärlden. Om vi ska bortse från det, ja då kommer SD och de nynazistiska strömningarna att vinna mer och mer mark, ty de får mer rätt än fel. Dags att flytta fokus om vi vill fortsätta i fred och frihet!

  På tal om flytta, nu ska visst Ulf Ekman flytta till Södermalm i Stockholm, han gillar visst att fika och shoppa second hand samt kan sälja sina böcker i någon trevlig butik…….eller var det Knutby som var hans nästa anhalt? Den som läser får se!

  • Ja, det är så man storknar. När politik tar över och börjar peta i religiösa uttryck går det alltid åt skogen.

   Stanley har alltid varit en frisk fläkt inom kyrkligheten i Sverige. På senare tid då han blivit politiskt obekväm har hans karaktär gjorts besvärlig. Det spelar ingen roll vad han säger. Han har inget offentligt stöd någonstans längre.

   Snart sitter Ulf på Söder och på Way out West på offrade medel och tror han är i världens mittpunkt.
   Stackarn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s