Religiösa friskolors vara eller icke vara

Gymnasieminister Aida attackerar religiösa friskolor vitt och brett i Aftonbladet.

Skärmavbild 2016-06-27 kl. 18.21.11
Ett radarpar som inte bör kritisera hur olika kön bemöts, eller?

– Skollagen säger att skolundervisning ska vara  sekulär, däremot får vi oroväckande signaler om så inte är fallet, att flickor och pojkar delas upp i undervisningen. Så kan vi inte ha det. Den svenska skolan ska vara till för alla, den ska bryta upp segregation och lägga grunden för ett starkt Sverige även framöver, säger Aida Hadzialic.

Sen ställer Aftonbladet kristna till svars:

– Naturligtvis kan vi diskutera problem Aida,men att förbjuda skolorna är ingen möjlig väg för Kristdemokraterna. Det är grunden till varför vi har varit friskolevänner redan från början, att vi skulle få ha friskolor i kristen regi. Det hon säger i artikeln är att vi måste se till att undervisningen blir fri från religiösa inslag – det ska den vara, det är redan reglerat i skollagen.

Kan Aftonbladet eller Aida peka på ett enda exempel där oroväckande signaler om uppdelning mellan könen sker i en kristen friskola?

Däremot finns det ett politiskt parti med en utbildningsminister i spetsen, där det varit ok att inte skaka hand med det motsatta könet.

Vänta, finns det ens kön?

Annonser

2 thoughts on “Religiösa friskolors vara eller icke vara

 1. Ursäkta men vart är vi på väg?

  Nu håller jag mig inte till ämnet, men må jag bli förlåten för det!

  Vi lever i en tid då:

  -KD-ledaren på egen hand väljer att gå i Pride och medlemmarna verkar rasa
  – Lars Lagerbäck tar och slår en dubbelbrexit på Engelsmännen så att hand blir skald på Island samt redan nu föreslås bli nästa förbundskapten i England
  – Börserna rasar världen över till följd av Brexit
  – EU kippar efter andan och försöker mana folket och sig själva till lugn trots en intensivt pågående maktkamp inom EU
  -Ryssland genomför en enormt stor militär övning med flera miljoner soldater på order av Putin
  – Många makthavare inklusive media försöker tala om för oss att den som röster mot EU, dvs vill ha ett urträde är idioter. Ska man tycka att detta är demokrati eller härskarteknik ala Putin?
  – Donald Trump försöker bli president och därmed världens mäktigaste man

  Det sker onekligen en massa saker på en och samma gång som stressar världsmedborgarna och inte minst oss svenskar. Det intressanta är då att iakttaga vad som händer i spåren av krishanteringen. Det finns dessvärre krafter som vill ta hand om våra stressade sinnen och vad är bättre än att försöka få oss att fokusera på våra pensionsbesparingar eller aktieplaceringar. Det skrivs enormt många spaltmetrar om detta då vi egentligen borde fokusera på att ta ett stag tillbaka och analysera det stora läget för att därifrån fatta kloka beslut. Men nej då ska vi fokusera på privatekonomin och rådda våra pensionsbesparingar, vilket känns futtigt i ett större perspektiv.

  Jag hade snarare önskat att fokus hade legat på en mer öppen debatt om vad som är bra och dåligt med EU. Vad som är dåligt och bra med NATO, vad som är dåligt och bra med Trump, Vad som är dåligt och bra med Putin. Vad som är dåligt och bra med klimatarbetet.

  Vi behöver bli bättre på omvärldsbevakning i det större perspektivet och göra bättre analyser så att vi kan fatta mer kloka och långsiktiga beslut istället för att gräva ner oss i pensionsbesparingar och eventuella bostadsprisers, upp- eller nedgång.

  Just nu upplever säkerligen Vladimir Putin sina bästa dagar, när USA ska välja ny president och när EU nära nog faller sönder. Han vet att ingen och jag menar ingen kommer orka bry sig i närtid om vad som händer i Ukraina. Allt går egentligen Putins väg just nu och vi i Sverige lägger fokus på helt fel saker när vi borde bry oss om de större perspektiven.

  Men då gäller det att inte falla för frestelsen att göra som Birgitta Olsson (L), att påstå att Cameron öppnade Pandoras ask när han bjöd in till folkomröstning. Jag skulle vilja påstå att Birgitta Olssons uttryck snarare är maktelitens spårbruk för att pöbeln inte ska ifrågasätta det som är givet.

  Demokrati eller härskarteknik? Låt oss inte fokusera på bostadspriser och pensionssparande i tider av stor oro och osäkerhet. Låt oss analysera bättre och i ett större perspektiv.

  Amen!

  • När världen genomgår ett stort maktskifte, vilket du berör delar av, visar Sverige att ledarskapet inte vill att det skall vara var mans kunskap.

   De debatterna du efterlyser kommer aldrig att ske öppet. De sker dock, men under radarn och där framgår det tydligt att Sverige är i farozonen att tappa den välfärdsstat vi varit under en längre tid.

   Media, som vi vet, har varit kontrollerade under så lång tid att svensken inte kan förmå sig att ifrågasätta den.

   Titta bara på då journalister från våra största tidskrifter till och med oblygt använder ordet ”fascist” på de som röstade för ett självständigt Storbritannien.
   Nog för att det säger mest om den tidningen och journalisten, men ytterst får reagerar och journalisten jobbar på som om inget hänt.

   Birgitta Olssons(L) otroliga uttalande är även det ett tecken på hur politiker i Bryssel får göra och säga vad de vill. Att de ifrågasätter demokratin går att förstå då deras arbetsplats är en icke-demokratisk plattform.

   Public Service fokuserar på för svensken viktigare ämnen än själva de globala nyckelhändelserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s