Joel Halldorf och tidningen Dagen

Varför vill Felicia och tidningen Dagen bli så politisk?

Skärmavbild 2016-06-15 kl. 13.44.50

Joel Halldorfs politiska åsikter tar över allt mer från den teologiska tillgång han skulle vara åt tidningen.

Skärmavbild 2016-06-15 kl. 13.45.59

ledarsidan sänker han tidningens nivå som en neutral kristen tidning den en gång var(med undantag då förståss som KDS-kopplingen till Lewi Pethrus).

Att Halldrof inte gillar fotboll kan förstås och till och med uppskattas. Men, hur liten och barnslig gör han sig inte när han skall framstå som lustig och nonchalerar alla familjer,  bröllopspar, företagare och barn som drabbats hårt av pilotstrejken.

 Den största kollektiva kris som drabbat etniska svenskar mitt i livet detta nådens år 2016 är en SAS-strejk som hindrat människor att resa till Fotbolls-EM.

Det finns inte ens ork att bemöta denna futtiga mening.

Att han ogillar borgare kan även det förstås som intellektuell teolog. Men hjälp:

Är det kanske därför en del borgliga debattörer uttrycker sig så att man nästan får intrycket att de skulle vilja skåla i champagne när EU i praktiken slaktar asylrätten?

Detta är publicerat på tidningen Dagens ledarsida. Debattinlägg -ok, men ledarsida?

 

Teologen menar inledningsvis att realismen har ställts mot moralen i vårt land och inget görs för de flyktingar som anländer till Sverige.
Möjligt att Joel Halldorf som privilegierad svensk gör som många andra i hans sits och status gör, gömmer sig bakom skrivna ord i tidningar och sociala medier. Troligtvis inte, men varför då dessa märkliga rader.

Media av idag speglar INTE verkligheten. Förtroendet för media idag ligger långt under 10%.

Många är vi i verkligheten som delar vardagen med nyanlända i våra hem.
Trotts att effekten av deras ankomst till vårt land har konsekvens i våra liv, finns moralen att dela och hjälpa.

Futtigt av tidning och ledarskribenter på en neutral tidning att vara så politisk och gå på sina branschkollegors verklighetsfrånvända bubbla.

Joel skulle passa mer bakom epitetet politiker än teolog. Ty, han sätter sin tillit till en annan värld där klimatet inte sätter människor mot människor.

Nästa vecka beslutar riksdagen om Sverige ska införa Europas hårdaste migrationspolitik. Om jag varit en naiv idealist hade jag trott på en debatt som inte sätter människor mot människor, och på politiker som inser att systemen skapas för människans skull, inte människan för systemen.

Alltså då inte så som han själv gjort i sin egen ledarartikel.

Fortsätt dröm!

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “Joel Halldorf och tidningen Dagen

 1. Det finns trots allt några enkla förklaringar här. Felicia är hårt pressad av den ansträngda ekonomi som så påtagligt pressar tidningen. Ägarkoncernen vill se bättre siffror. Felicia behöver följa strömningarna, dvs det som skapar massmedialt intresse.

  Beträffande Joel Halldorf så är han svårt drabbad av den nya folksjukdomen som heter ”snabba belöningar”. Om du spenderar större delen av din dag i Twitterflöden, skriver ledare för Dagen och huserar på Expressens kultursida, då smyger sig sjukdomen på i sinom tid.

  Joel har insett vad som skapar turbulens i det han skriver och det prioriteras före klokhet och förnuft. Att försöka vara motströms i ett mainstream mediaflöde är vad som gäller.

  Sammanfattningsvis kan man undra hur Felicia, Joel och Jaktlund med heder kan ställa sig på barrikaderna och proklamera sina anti SD-teser när de så medgörligt jobbar vidare med Marcus Birro som gör en serie på Dagen. Birro har trots allt erkänt att han erbjudit tidningen Samtiden att jobba för dem mot betalning, även om det aldrig blev bläck på kontraktet.

  Härligt med denna dubbelmoral- men återigen- även där spelar Dagens dåliga ekonomi en roll. Insiders bekräftar en dålig stämning på tidningen Dagen och fler väntas få lämna när bantning står på agendan. Tidningen går mot en säker död- var så säker!

  Snart får vi svaret på Brexit-omröstningen, även om britterna stannar i EU så förstår vi nog alla att det blåser Åkessonvindar och Dagen försöker segla på kastvindarna från det.

  • Att sälja sig för pengar är en uråldrig väl beprövad metod. Dock kortsiktig.
   Ungt ledarskap behöver lyssna på de äldres perspektiv så de inte fastnar i politiskt populistiskt paradigm. Särskilt som en religiös publikation.

   Kanske Dagen skall ta kontakt med Tommy Dahlman. Han lär vara tillgänglig nu då han rykt ihop med självaste Ruben Agnarsson.
   Det enda spår som finns kvar av honom på Inblick, efter att alla texter av honom är raderade, är en blid som säger ”förlängd time out”
   Det kanske är Ruben som lärt Felicia att skapa dålig stämning, sedan tiden då hon var anställd under honom.

   Om nu inte Tommy också är för SD vänlig förtståss.

   Av Dahlmans senaste artikel att döma är han en spindel som söker efter en ny tråd med starkt fäste.
   Välkommen till oss i friheten Tommy!

   Ang hyckleri och dubbelmoral: ”it’s ok when we do it!”

   • Det var intressant att läsa Dahlmans spindel-artikel. Och på samma gång kunna konstatera att Ruben Agnarsson och Börje Claesson på allvar kastat ut Dahlman i kylan. Jag tycker faktiskt synd om Dahlman även om han är svag för maktens strömningar. Ruben och Börje formligen kastrerar Dahlman genom att radera alla hans artiklar, skriva att han behöver mer tid till eftertanke och rekreation samt gör det med feta bokstäver på hemsidan.

    Det är inte svårt att förstå att Dahlman känner sig kasserad och kastrerad av sina närmsta vänner, Ruben och Börje. Det döljer han inte heller i sin spindelartikel.

    Undrar om stackars Dahlman vässar pennan och skriver en självbiografi om tiden i sekten och hur det förde honom mot avgrunden? Hoppas Dahlman kan göra sig fri och bli en hel människa igen, det unnar jag honom trots hans tidigare burdusa framtoning.

   • Spindelmannen har retat upp Agnarsson. Det mullrar på Kanal 10 & Inblick.

    Det skulle bli en intressant biografi.
    En människa blir endast hel när den blir fri.
    Välkommen Dahlman!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s