#kaplangate

Att inte svenska folket rasade redan för två år sedan, när bostadsministern reste och hemligstämplade sina resor i Turkiet?
Eller sedan 2008 då han bjöd in gäster från Muslimska Brödraskapet, Europeiska fatwarådet och Federation of Islamic Organizations in Europe, FIOE. De talade om yttrandefrihet och förståelse.
Sen råkade han bjuda in bjuda in Yvonne Ridley 2011, den ökända antisemiten och terrorsympatisören, till en riskdagsseminarium.

Gränsen för vad en svensk minister ska hålla på med passerades för länge sedan. Bra att det nu äntligen blir debatt.

Minister Gustav Fridolin ba: –Han är ju #feminist.

kap

Någonting är inte som vi tror, i MP.bah
Näst smartaste bästa tjejgänget (*Fatima Foubakil)

MP jobbar hårt med röstfiske bland dessa grupper. Inget nytt. Politiker har sökt dra till sig och organisera olika migrant- och flyktinggrupper som stödtrupper och för att mobilisera väljare. Det gör ju politiska partier överallt i världen.
S har aktivt arbetat på detta sättet sedan Palme. Chilenska flyktingar på 70-talet.
De flesta östeuropeiska flyktingar lockades hos anti-kommunistiska Moderaterna och Folkpartiet.
Vänsterpartiet riktade sig mycket mot kurderna och till viss del Turkiska arbetsinvandrare tillsammans med S.

MP har riktat in sig mot Sunnimuslimer då ledarna varit notoriska Israelhatare och pro-palestinier. Garthon, Ruwaida och så förståss Fridolin som kastat sten på plats i Israel.

images7

Ingen från MP har ju naturligtvis inte tagit avstånd från Kaplans agerande.

Kaplan har genom åren regelbundet träffat islamister.

Undra hur det låter nu när Statsministern överlägger med vår nationella samordnare mot våldsbejakande extremism

CgD8dBQUMAA6_6L

KAPLAN ÄR NOG NU EN STOR BELASTNING FÖR LÖFVEN, MEN OM HAN INTE AVSÄTTER HONOM ÄR LÖFVEN EN BELASTNING FÖR SVERIGES DEMOKRATI

 


*Fatima Doubakil, styrelseledamot i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK) och initiativtagare till hijabuppropet, har bjudit in Munir Awad och Ali Berzengi till ett seminarium 2010 tillsammans med Mattias Gardell. Berzengi hade 2005 dömts för att ha samlat in runt en miljon kronor till islamistiska terrorister i Irak. Samma Munir Awad dömdes 2012 till tolv års fängelse i Danmark efter att ha planerat ett terrorattentat mot Jyllandsposten. Doubakil själv är även knuten till organisationen Charta 2008 som tar dömda terrorister i försvar, bland annat Munir Awad, vilket Per Gudmundson skrivit om tidigare på denna ledarsida. MMRK vill tillåta mänskliga rättigheter – så länge de stämmer överens med sharialagar. I Charta 2008:s styrelse sitter Mattias Gardell, den statligt anställda religionsprofessorn.

 

Annonser

15 thoughts on “#kaplangate

 1. Intressanta iakttagelser! Dessvärre är det föga troligt att Statminister Löfven kommer att göra sig av med Kaplan. Det kostar för mycket politisk karisma och energi att lämna islamisten och tillika turken Kaplan till korparna. Tänk hur nyheterna skulle kablas ut i Europa. ”Sverige stänger gränserna och sparkar ut den enda troende muslimen i regeringen”. Sverigedemokraterna och KD som numera får betecknas som högerorienterat parti skulle få vatten på sina kvarnar. Nej Stefan Löfven har inte råd med detta spektakel, därav blir Kaplan kvar på sin post som Bostadsminister. Alternativt att Löfven gör en liten rockad och sätter Kaplan att vara minister över något lite mindre väsentligt och sen hänvisar Löfven till att han vill se en mer proaktiv Bostadsminister därav tillsätts xx som sådan. Vi får se hur det går:)

  • Nej, det är inte troligt att Löfven agerar som han borde för medborgarnas intressen.
   Det är ett högre spel här.
   När Kaplan valdes till minister var det väl kalkylerat och man visste vad man gjorde. Han är en kugge/länk in i vårt finrum åt de ickedemokratiska våldsidkade grupperingarna han representerar.
   S är sannolikt beredda på priset det kostar att ha honom kvar.

   • Jag är den första att erkänna att Sverige begick ett stort misstag då vi utan närmare analys släppte in det stora flertalet muslimer i Sverige. De flesta muslimer är ett fredsälskande folk och de vill inget hellre än att ha det lugnt och harmoniskt i Sverige. Tyvärr är de inte starka nog att stå upp och ta strid mot de muslimska fundamentalister som ser Jihad som det enda vägvinnande. Vi borde ha gjort en analys om vad det skapar för nya förutsättningar med muslimer i Sverige. Nu med muslimen Kaplan i regeringen blir det extra besvärligt.

    Sedan kan jag tycka att drevet mot Kaplan för hans middag med ett gäng banditer har fått för stora proportioner. Visst, med facit i hand, borde han aldrig varit på middagen. Men Kaplan är bara människa och har inte alltid ha full koll på läget, även om det vore önskvärt. Om det hade varit så att det stod utom allt rimligt tvivel att han visste att han skulle på middag med banditer, ja då hade saken varit annorlunda. Jämfört med Margot Wallströms lägenhetsaffär med Kommunal där det är tydligt att hon kunde ta ett annat beslut så framstår Kaplans middag som ett ofrivilligt snedsteg.

    En intressant iakttagelse om man googlar på Kaplan är att Bitte Assarmo (chefredaktör på Katolskt magasin) skriver en fördömande artikel om Kaplan där hon anser att ”som minister i en demokratisk regering har man ansvaret att i alla sammanhang veta vilka kretsar han rör sig i” .

    Det är hårda ord från en katolsk företrädare där man varit med om mycket elände där de katolska prästerna avslöjats med pedofili med unga pojkar i stora skaror. Bitte ställer ännu högre krav på en politiker än en präst, det är uppenbart. Undrar om Bitte är en mjuk person? Tror knappast det. Här känns islam nästan mer ärligt. Hårt hela vägen.

    Att Bitte Assarmo skriver sin artikel i Livets Ords och trosrörelsen tidning, Världen idag, är nästan komiskt. Tänk att Ulf Ekman fortsatt har sådan makt att han får Bitte att kunna skriva en gästkrönika. Ulf Ekman regerar än idag och hans makt kommer att växa sig starkare med den katolska basen.

    Tänk om några år då vi har fullt gatlopp efter muslimer i detta land, då förenar sig alla kristna mot muslimerna och då är Ulf Ekman med i spetsen. Skrämmande!

   • Hade middagen varit en enskild händelse hade det blåst över snabbt. Det mönster och hemligstämplade resor i regionen Mellanöstern gör att det blir lite mer problematiskt.

    Med tanke på nya informationen om uttalanden ang. Israel etc sätter saker lite i nytt ljus.

    Att Bitte skriver i Världen idag är lika kalkylerat av Ulf som för Löfven att ha med Kaplan som minister.
    Påvens förhoppning är med tanke på deras teologi där muslimer och kristna ber till samma gud, är att de kommer förena sig under honom. Kanske är det där Ulf ser sin framtid. Intressant tanke.

 2. Uppdatering!

  Det ser dessvärre ut som att Kaplan återigen är i ett blåsväder i form av ett tidigare uttalande som SvD grävt upp.

  Jag skulle vilja påstå följande: Att avsätta Kaplan är inte bara en politisk risk utan det är en säkerhetspolitisk risk. Jag skulle gissa att herr Statsminister har överläggningar med både Säkerhetspolisen och Must för att analysera riskerna med att avsätta Kaplan. Om det visar sig att Kaplan saknar Statsministerns förtroende, där den totala bilden av vad Kaplan har presterat ligger till grund för denna misstro, ja då har vi ett säkerhetspolitisk läge som heter duga. En avsatt Kaplan är inte bara en avsatt minister, det är att sätta det på pränt att Sverige inte kan ha troende muslimer i regeringen. Det är innebär högst troligt att bilar kommer brännas och att de fundamentalistiska muslimerna kommer löpa amok. Räkna med att risken för terrorbrott i Sverige ökar markant. Uppgivenheten och utanförskapet för muslimerna i Sverige kommer att bli bestående. Det skulle inte gynna den svenska tryggheten!

  Jag räknar med att Kaplan stannar kvar i regeringen och det handlar enbart om det säkerhetspolitiska läget, inget annat.

  • Hade middagen varit en enskild händelse hade det blåst över snabbt. Det mönster och hemligstämplade resor i regionen Mellanöstern gör att det blir lite mer problematiskt.

   Ja, Sverige har varit skonat länge från större problem, då vi varit generösa mot våra nysvenskar. Det är inte dumt att skriva sig här och kvittera ut barnbidrag till barn som är kvar i andra länder.
   Den tiden är förbi nu när gemene man inte har inblick i detta längre.

   Med tanke på nya informationen om uttalanden ang. Israel etc sätter saker lite i nytt ljus.
   Man vet att man har problem när inte ens Margot Wallström stöttar en i Israelfrågan.
   Kanske offras Löfven istället för Kaplan.

   Att Bitte skriver i Världen idag är lika kalkylerat av Ulf som för Löfven att ha med Kaplan som minister.
   Påvens förhoppning är med tanke på deras teologi där muslimer och kristna ber till samma gud, är att de kommer förena sig under honom. Kanske är det där Ulf ser sin framtid. Intressant tanke.

   • Nu fick Kaplan möjligheten att själv välja att gå. Ett smart drag av Löfven att själva hamna lite i skymundan för att i möjligaste mån undvika de säkerhetspolitiska risker det är förknippat med att sparka Kaplan. Alla vet att Löfven sparkat ut Kaplan men officiellt låter man Kaplan välja att avgå.

    Jag trodde att Kaplan skulle överleva, av säkerhetspolitiska skäl, men de grävande journalisterna hade tydligen ett batteri av ytterligare elände som Kaplan sysslat med. Det är bra för Sverige att vi fick bort Kaplan ur regeringen eftersom Kaplan egentligen har mer med den turkiska högerregimen att göra än Miljöpartiet

    Vi kan nu alla konstatera att det journalisterna grävt fram hittills räcker för att inse att Kaplan är en fundamentalistisk muslim och sådana är farliga att ha i regeringen.

    Vi får vara glada att journalisterna gör sitt jobb, det jobb MP eller Löfven borde gjort när de tillsatte Kaplan som minister.

    Jag är glad för att Sverige inte har Kaplan i regeringen, jag hoppas Sveriges muslimer inte blir hämndlystna nu och vill attackera Sverige utan inser att muslimer endast kan vara i regeringen om de har rent mjöl i påsen.

    Leve Sverige!

   • Det råder ingen tvekan om att Löfven erbjöd Kaplan att säga upp sig.
    Det blev en groda för mycket som dök upp.
    Som dkmi sa igår, när israelgrodan fick internationell spridning blev det för känsligt för (S) att inte agera. Därav Sahlins och Wallströms plötsligt starka reaktioner.

    Sorgligt att många journalister nu inte låter fakta tala för sig själv nu. Löjligt att skylla på drev och islamofobi. Hade det varit det som de nu vill ge sken av, hade inte övriga allierade politiker inte markerat.
    Sorgligt att inte Löfven vågar ta avstånd. Men det är som du säger, vad händer nu med MPs muslimska väljarbas?

    Om nu både Fridolin, Romson och Löfven har förtroende för Kaplan och att han dessutom inte gjort fel, varför skall han då avgå?
    Det enda man gör är att hänvisa till den samlade bedömningen.
    Bör inte de också avgå isåfall?

 3. Lena Mellins skräder inte orden i sin artikel i Aftonbladet där hon anser att Löfven har dubbel måttstock. Hon drar slutsatsen att det beror på att MP lidit så mycket på sistone att de måste får andrum. Jag står fast vid att det är av säkerhetspolitiska skäl som Löfven men framför allt Romson och Fridolin näst intill dyrkar Kaplans personliga egenskaper. Som ni på DKMI säger så kan man undra varför han ska avgå, ja den samlade bedömningen. Man vågar inte peka ut något separat eller extra graverande. Försiktighetsprincipen har aldrig varit mer påtaglig, man är rädd för att tända den muslimska facklan. Redan idag har Unga muslimer beklagat Kaplans avgång och de tar inte avstamp i orsaken till avgången utan konstaterar krasst att detta är ett svek på muslimerna. Oj vad vi har fått en instabilitet i Sverige tack vare Kaplans liv och leverne. Och bilden som tar fäst sig på allas sinnen idag är att Kaplan är en fantastisk person med fullt stöd av MP-språkrören och där tillstyrker även Löfven. Men med den samlade bilden så instämmer trion med Kaplans slutsats att han måste lämna regeringen. Om någon tidigare tyckte att Löfven har varit otydlig så han han otydligheten ett ansikte idag med två språkrör som styltor. Men återigen, det är av säkerhetsskäl de måste spela denna teater, jag kan inte tro att trion är helt bortom sunt förnuft.

  • Den samlade bedömningen av Romsons och Fridolins grodor är att det inte är ett regeringsdugligt parti.
   Per Gartons onktra kommentarer om Israelisk konspiration, Kaplans Hitlerjämförelser tillsammans med Romsons olyckliga kommentar i direktsänd TV, visar vilken märklig kultur som odlats inom MPs väggar.
   Om man inte har antisemitiska tankegångar uppstår inte dessa sorters bilder och ordföljder över huvud taget.

   Teater är en bra bild på regeringen och vårt, svenska folkets, agerande.

   Samtidigt som Löfvens (S)ysterparti, som får våra skattepengar, tar på sig sprängningen av bussen i Jerusalem.
   -världen är konstig

 4. Ja det uppenbarar sig mer och mer att kulturen inom MP tillåter det mesta. Bara det att de är två språkrör säger egentligen allt, då delar vi på ansvaret för det känns bättre så och sen är vi mer jämlika det låter tilltalande för väljarna. Nej deras ledarskap är inget som imponerar, tvärtom.

  Det MP nu bidrager till är att aktivt medverka till att polärisera Sverige. Istället för att ta avstånd till de handlingar och uttalanden som Kaplan står bakom så väljer MP att smeka Kaplan medhårs. Vad händer? Jo stora delar av den muslimska makteliten i Sverige knyter näven i fickan och vittrar krigsstämning. Företrädare för Unga muslimer har redan uttalat sig på sådant sätt att man kan ana vart det hela är på väg. Vad gör då den kristna delen av befolkningen och då menar jag inte bara de troende kristna. Jo de börjar vakna upp från sin slumrande tillvaro och börjar inse att vi har både politiker (MP) och muslimer som inte kan acceptera att Kaplan avsätts för att han är muslim. Låt säga att Kaplan hade sagt att han varit förespråkare för judeförföljelse och förföljelse av romer. Hade det då räckt för att MP och företrädare för Unga muslimer skulle inse att Kaplan måste avgå från regeringen? Nej knappast, detta handlar inte om det utan om kampen mellan muslimer och den övriga världen.

  Sverige är ett land där vi har lyckats skapa en förhållandevis bra stabilitet, fritt från krig och med en hanterbar korruption. Nu har vi hamnat i ett läge då politiker måste spela teater för att kunna hantera verkligheten. Det är ingen framgångsrik väg att gå, det inser de flesta, men där är vi idag.

  Vi vill ha ett Sverige där vi kan avsätta en politiker vid makten som begår sådana fel som inte rimmar med den svenska värdegrunden, oavsett om man är muslim, kristen, buddist eller republikan (Trump). Idag är vi i ett läge där det uppenbarligen inte går att låta en troende muslim lämna regeringen utan att sakfrågan hamnar i skymundan och andra agendor blir satt i rullning.

  Det är mycket oroväckande det vi nu ser hända och jag hoppas innerligt att MP tar sitt förnuft till fånga, annars riskerar vi att muslimer upplever utanförskap och det vet vi ha det slutligen leder till. Vi vill inte ha Jihad i Sverige!

  Ursäkta att tråden blir lång men det är viktiga frågor för den svenska stabiliteteten och allas vår framtid.

  • Uppdatering!

   Näste muslim att bli martyr är MP-politikern Yasri Khan som nu lämnar MP och alla politiska uppdrag. Reaktionerna blev för starka inom partiet när det visade sig att han vägrade skaka hand med en kvinnlig journalist.

   Bra att MP reagerar! Men samtidigt visar det hur illa det är ställt inom partiet när man har tillåtit dessa radikala muslimer som Kaplan och Khan, det är inte första gången dessa gentlemän är i blåsväder.

   Notera att både Kaplan och Khan avgår utan att göra avbön och inse att de gjort fel. Nej de avgår hellre med högburet huvud där de påstår att den politiska arenan inte funkar för dem men att de kvarstår i sina uppfattningar.

   Nu inser vi nog alla att vi har muslimer i detta land, tidigare folkvalda, som lämnar för att tjäna ett högre syfte. Det är inte långsökt att tro att både Kaplan och Khan kommer att dyka upp i mer extrema sammanhang, utanför politikens finrum.

   Snart återstår bara regeringsbyte, illa kvickt, för att inte svenska folket ska gå man ur huse för att skapa ordning i landet. Snart står det mellan kristna och muslimer, i Sverige.

   • När det gäller Yasri Khan, så visst är det bra att MP reagerar.
    MEN, att de över huvud taget släppte fram honom till en kvinnlig reporter igår visar åter igen vilken liten förankring de har i verkligheten. Timingen kunde inte varit sämre för partiet.

    Att tro att en man som inte får röra en kvinna(icke-mahram), då han kan ha syndat om han hälsat på henne, skulle förbättra positionerna opinionsmässigt bland ickemuslimer är korkat.
    Föreställ er hur MPs anhängare hade reagert om det var en transvestit som han skulle hälsa på. Hade han ansett att det var en man eller en kvinna som stod framför honom.

    Självklart anser han inte att han gjort något fel. Istället så stärkte han sin position inför Allah genom att inte kompromissa i sin tro.
    Då han öppet talar om mänskliga rättigheter och jämlikhet för man och kvinna, så anser han att han gör det och har därför inte något att göra avbön för.
    Det är DET som är nyckelfrågan. En vanlig hednasvensk(eller kristen för den delen) har inte samma definition på vad som är mänskliga rättigheter och jämlikhet mellan kön som en person som lever rättroget i en annan religion från en annan del av världen.

    Hans trosuppfattning har dock inget emot att en icke-mahram arbetar och betalar hans lön genom den skatt hon inbringar. Detta är ytterligare en svår sak att ta in för en hednasvensk.
    MP hade aldrig klarat av denna debatt om hur dessa parallella samhällen växer upp tack vare synen hos deras ledande politiker, samtidigt som de skall driva en generös invandrarpolitik med integration som målsättning.

 5. Nu börjar det pratas klartext. En betrodd forskare som vågar vara konkret. Han påstår att islamister kan ha infiltrerat MP, ett fenomen som inte är okänt i andra delar av världen.

  Jag har tidigare påstått att både Kaplan och Khan tjänar högre syften. Det är lätt att man blir uppfattad som mindre trovärdig när man påstår något sådant. Kanske svenska folket får upp ögonen för att Sverige dvs vi de facto redan är infiltrerade av islamister, det gäller inte bara MP. Tillsammans måste vi bevaka, uppmärksamma och agera på islamisternas framfart. De är inte bara här för att ta delar våra bidrag, nej de tjänar ett högre syfte.

  Jag gläds åt forskarens orädda bedrift att prata klartext om vad vi står inför. Glöm bara inte att det finns hederliga och schyssta muslimer som vi ska behandla med stor respekt.

  • Alternativ media och bloggar skrev om det för flera år sedan. Det intressanta är att nu är det tillåtet för etablerad media att skriva om det. MPs ledarskap är rökta av etablissemanget.

   Egentligen bör det inte kallas ”infiltrerat”, då ledarskapet mycket väl visste vad gossarna stod för och tillät dem engagera sig i partiet.

   Då vi lever i en mediekrati och den samlade bedömningen fram tills idag har varit att: allt är väl allt är väl, så har precis som du skriver, personer blivit hånade och uppfattade som icke trovärdiga då de påpekat det rätta med sunda förnuftets reaktion.

   Mycket bra att dessa röster nu kommer fram.
   (Men, glöm inte att titta åt andra hållet där ny mark bryts i det dolda.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s