Å ena sidan

I Aftonbladet kan vi läsa om hur SDs Jimmy Åkesson tröttnat och kräver politikern Dan Eliasson att han skall avgå som Rikspolischef.

Skärmavbild 2016-02-08 kl. 16.37.23

Om Jimmy Åkesson å ena sidan verkligen menar detta, så är det ett vågat utspel från honom. Historiskt så agerar övriga partier tvärt om mot vad Åkesson tycker i alla frågor, vilket i och med detta i verkligheten ökar Eliassons aktier att sitta kvar.

Å andra sidan så har Dan Eliassons agerande på sistone inte annat än ökat stödet för SDs politik.

Så vem vet vad som ligger bakom

 

Annonser

2 thoughts on “Å ena sidan

  1. Med tanke på att KD blivit mer fräna och i vissa avseenden närmat sig SD, kanske vi får se de normalt polariserande partierna närma sig varandra. Polisens taktik har definitivt spelat SD i händerna och förstärkt bilden av att vanligt folk inte får veta sanningen. Att Dan Eliasson möter hårt internt motstånd inom Polisen samtidigt som Åkesson och SD går till angrepp skapar förutsättningar för perfekt storm, sett ur ett politiskt perspektiv.

    När vi har svårt att veta var vi har poliserna, polischefen, SD och KD kan man nästan få känslan att vi befinner oss på randen till perfekt storm. Inget som känns tryggt och stabilt precis, men varför ska det göra det när börserna raser och Ingves sänker minusräntan ytterligare. Vad är längre stabilt?

  2. Korrekt att KD blivit lite mer fräna. Det handlar nog mer om att de tagit tillbaka initiativ de tidigare släppt. På så sätt är det SD som tacksamt närmat sig KD, när de tacksamt plockat upp hjärtefrågor som just KD lämnat på vägen mot ett ointressant och intetsägande parti de blev.
    Det mest intressanta inom politiken är nu vilka fler eminenta politiker Borgerlig Framtid lyckas värva. Josefin Utas var en fin skalp från MP.

    Vart poliserna står, vet de flesta. Det kokar lava under ytan och snart blir det ett vulkanutbrott om inget händer.

    Om du är kristen eller jude bör du nog sätta din stabila grund på Malaki 3:6.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s