Världen idag drar blankt

När någon slagit på att för stor trumma med åsikter som lyckats få in en i ett hörn finns två vägar att gå.
Antingen erkänner man sitt misstag och korrigerar sin uppfattning.
Eller så viftar man vilt och gör allt för att misskreditera den som vill avslöja brister och fel i ärendet.

lundell
Från Världen idag 

Ett tydligt exempel är en artikel någon visade för dkmi. En artikel från Världen idag.
Världen idag är en tidning som i många år styrts av järnhand av Ulf Ekman, Ruben Agnarsson och Livets Ord.
Efter SVTs Uppdrag Granskning hade ett program om Ulf Ekmans miljoner, rider en Livets Ords-riddare, som heter Johan Lundell, ut och skriver en klassisk ”döda budbäraren” artikel.

Med siktet inställt på att skada SVT och i en ryggdunkarmiljö, så inser varken tidningen eller Lundell att ironin slår i taket.
Inledningsvis skall så Johan, i sin nobla riddartext, visa mod och vara lite farligt tuff. Han hjälper läsaren att uppfattas modig och skriver hur vi skall tänka.

”Nu tar han allt i”, tänker du. ”Inte kan man väl tala om SVT som om skriar och banditer?”
Jag skall förklara.

Ja hjälp!

Hur som helst.
Sen skall han reda ut vad bedrägeri är.

”Bedrägeri definieras i Svenska akademins ordbok som handlingar som är ”svekfulla”, eller ska ge ”falska föreställningar”. Orden ”förfalskning” och falsarium” används också för att beskriva hur bedragare vilseleder andra och lurar dom på något sätt.”

Johan vill alltså hämnas på SVTs Uppdrag Granskning. Istället för att bemöta det som sagts om hans Ulf Ekman, så ger han sig på SVT.

Alla som följt dkmi, ser förstås ironin.
Tänk om Johan skulle sätta in Ulf Ekman in i sin artikel istället för SVT.
Svekfull
Falska föreställningar
Någon som vilseleder andra och lurar dom på något sätt.

Ännu roligare blir det när Lundell anklagar SVT för att ha ”photoshoppat” och manipulerat en bild som skall var något sorts bevis…

Kom igen, bättre kan ni? Eller?

Annonser

5 thoughts on “Världen idag drar blankt

   • Egentligen är det ganska fantastiskt hur allt har utvecklats med nya tekniken. Under många år kunde Livets Ord och dess närmsta anhängare hantera sina sysslor i det dolda. Idag med media på nätet, bloggar av de olika slag, granskande journalister som gräver djupare än någonsin ja då kan inte verksamheter som Livets Ord hålla sig allt för dold. Då blir exempelvis alla Ekmans riddare synliga och de som kämpar hårt för att försvara den sekt de tillhör.

    Johan Lundell visar exempelvis att han är benägen att använda näst intill Putin-metoder för att försöka försvara sig. Jag tycker det är underbart att vi alla nu får skåda med egna ögon hur den mer eller mindre farliga sekten Livets Ord med dess anhängare inom såväl Pingst som andra aktörer kämpar med näbbar och klor för att inte bli ertappade med byxorna nerdragna. Nu behöver ingen längre undra om det är rykten eller hörsägen, nu kan alla bilda sig en egen uppfattning.

    Det kanske mest intressanta är inte att Livets Ord försvarar sitt etablissemang utan snarare att pingströrelsens tystnad vittnar om att de till stundom står Livets Ord så pass nära att de inte vågar ta ställning i någon riktning. Min uppfattning är tyvärr att delar av pingströrelsen är en sekt likväl som Livets Ord, det är samma mekanismer som råder där. Jag tycker synd om de som drabbas av dessa rörelser men jag tror att dagens teknikutveckling kan hjälpa fler att slippa fastna i dess nätverk.

 1. Ja det är uppenbart flytande gränser. Det märkliga är att det råder en stor vilsenhet bland de pastorer inom pingst som vacklar runt i denna gränslöshet och trots att de flesta vet att alla mår bättre av tydliga ställningstagande så fortsätter de leva i detta gränslösa tillstånd. Det är som att doktorn har ordinerat penicillin samt skrivit ett recept mot öroninflammation men att patienten av någon outgrundlig anledning inte hämtar ut det på apoteket.

  Man kan vara med i en skytteklubb för att ”träffa” vänner. Men för att inte skada sina vänner finns regelverk att förhålla sig till. Inom pingst tycks regelverk vara ett hinder för verksamheten och det leder till gränslöshet i dess sanna mening. Anarki har aldrig gynnat hälsan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s