Tommy Dahlmans fall blir hårt

Mönstret är odiskutabelt.
Kristna som använder sin religion och Gud för egen vinnings skull, går det sällan särskilt bra för. Girighet och fartblindhet slutar förr eller senare med en krasch.

Läsare av dkmi vet att personer som Robert Ekh, Marcus Birro och Ulf Ekman är tydliga exempel.dahlman      En av Dahlmans oräkneliga poseranden som gjort honom känd. (redigerad av dkmi)

Kan vi nu se fallet utav en av kristenhetens kanske mest naiva och märkliga profiler? Tommy Dahlman, som inte haft problem med att slira på sanningen. En av de mest plumpa pastorerna många skådat.
Den stackarn borde någon av dem som haft hans öra, talat med för länge sedan.
Att forum som Alteheia, dkmi samt personer som Stig Svåren m.fl. ändå försökt få honom att inse hur verklighetsfrånvänd han varit, har inte hjälpt.
Vissa har försökt med humor. Andra med debatt. Några med raka konfrontationer.

Kanal 10s Börje Claesson, Ruben Agnarsson och skriften Inblick är redan starkt ifrågasatta med dess märkliga pengahanterande, tiggeri och Dahlmans Swishaffärer där han upplåter sitt privata nummer att ge gåvor till.
Att låta Tommy vara kvar är något de behöver diskutera.

Kanske det är det som sker ikväll:

Skärmavbild 2016-01-15 kl. 16.30.12
Från http://www.kanal10.se

Det bästa är att låta honom tala ut och be om egen förbön i något av de egna programmen, samt erkänna sitt tillstånd och sluta mörka sin livsstil och låtsas som inget hänt.
Att figurera i polisregister, och genom texter i tidningar där händelser målas upp som ger sken av en annan verklighet än polisregister beskriver, gör bara situationen värre.
Jösses, tänk på hans familj om inte annat. Sådant är fruktansvärt och hemskt och absurt. Särskilt i kristna kretsar på deras nivå. Karln skulle ju kunna få fängelsestraff, beroende på.

Ju högre häst en person stiger upp på, ju hårdare blir fallet.

Tommy Dahlmans allvetande beteende och högtrevande framtoning har varit skadligt för honom länge.

På tal om Ruben Agnarsson. Att kortsiktigt utnyttja Tommy Dahlmans karismatiska läggning för att höja egna siffror på tidningen är ohederligt och moraliskt tveksamt med tanke på Tommys situation. Det är dock inte första gången Ruben agerar på det viset.
Kan det vara Agnarssons egen fartblindhet i sin ”egenupplevda revansch” från sin tid på förra tidningen, Världen idag. Ett uppdrag han fick lämna på grund av misslyckande och förfärlig ekonomi.

Kärleken till pengar är roten till allt ont, även i kyrkans värld

Annonser

8 thoughts on “Tommy Dahlmans fall blir hårt

 1. Hej dkmi,
  Kan du precisera vad du menar med:
  ”Att figurera i polisregister, och genom texter i tidningar där händelser målas upp som ger sken av en annan verklighet än polisregister beskriver, gör bara situationen värre”?
  Blev han varken nedslagen eller rånad? Vet du när rattfyllan ska ha inträffat?
  Mvh, MF

  • Enligt egen utsago i bland annat Inblick skall han blivit nerklubbad. Till polisen har han gett ett annat vittnesbörd.
   Det går att beställa utdrag och sen får var och en bilda sin egen uppfattning.
   Två helt skilda världar träder hur som helst fram.
   Poängen är att när sanningen hinner ifatt, blir den jobbiga sitsen för Tommy än värre att förklara och sannolikt förvärras trovärdigheten ytterligare.

   Om rattfyllan han åtalades för i veckan går att läsa här.

   • Ok utan att ta bort det personliga ansvaret jag tror att när kristna ledare faller så ligger en av två saker bakom. Antingen är det Gud som avslöjar en hycklare eller så är det satan som vill stoppa en Guds tjänare som har blivit för ”farlig”. I Tommys fall vill jag tro på det sistnämnda.
    Allt gott!

   • Världen är i uppror! Ryssland hotar Sverige med upptrappning om vi gå med i Nato, MP kan inte bestämma sig om de vill byta språkrör eller ej, Tommy Dahlman börjar bli sentimental och eftertänksam, Ruben Agnarsson täcker upp för Tommy genom att skriva om Tommys besvärliga uppväxt som förklaring på hans onyktra bilkörning.

    Det händer spännande saker hela tiden. Jag vet inte vad som är sorgligast, Ryssarnas klarspråk om hot eller Ruben Agnarssons nya taktik att dölja hoten i texterna? Det är två ytterligheter på helt olika arenor, men likväl en del av de dåliga sidor som vi människor kan bära med oss.

    ,

   • Humorn i MPs rörbyte tar nya höjder.

    Världen är allt mer upp och ner.

    Ingen är ett kön, förutom dom som skall separeras i badhuset.

    Tommys texter blir allt mer intressanta/desperata.
    Att han tror eller tycker att vi skall vara en del av hans terapi är underligt. Hans senaste alster är bara märkligt.
    Om Tommy hade läst sin bibel hade han nog förstått två saker:
    -Om Gud nu har skapat och talat från Evigheten, så har han ingen erfarenhet att utgå ifrån.
    -Om Gud nu har skapat människan, vet han att ”ovillkorlig kärlek” är det enda uthålliga receptet på att vinna en människas uppmärksamhet. Inget han ”lärt sig” efter hand…
    Att tillskriva en Gud situationen där han skulle ställa kärlek & erfarenhet mot varandra är konstigt.

    Men då Tommy smått framgångsrikt ändå lever i en mediabubbla där Ruben & co. är beroende av en sådan som honom, så får han de ryggdunkar han behöver för att tro att han är större och mer betydelsefull än vad han är.
    Det tas uttryck i att han känner hans läskrets skall vara en del av hans terapi samt tycka och känna med honom.
    Lite som att hela sveriges befolkning skall känna och tycka synd om Anna Book då hennes låt blev diskvalificerad i Melodifestivalen.
    Varför skall jag vi tycka synd om henne? Hon tycker inte synd om oss, när vi går igenom svåra tider.
    Tommy gör sig till en kändis och tar efter ”de profanas” beteende. Så länge det ger klick på Inblick etc. så varför skulle inte Ruben och Börje dra nytta av det?

    Ruben är inget att ta på allvar. Titta bara hur han beter sig på andra forum. Inte verkar han lärt sig något, på tal om erfarenhet, från sin tid på Ulf Ekmans företag: Livets Ord & tidningarna Magasinet samt Världen idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s