Ulf Ekman och pengarna

För första gången kanske många fick en försmak och insikt av Ulf Ekmans mörka arroganta sida, då Uppdrag Granskning (UG) överraskade honom när han var på besök i Jönköping nyligen.

Skärmavbild 2015-11-23 kl. 23.26.56

Varför blev han uppvaktad och pressad av SVTs journalist?
Ekmans har under många år fyllt sina fickor med guldmynt från sina efterföljares offergåvor från kyrkan de byggde upp, Livets Ord.
Flertalet av medlemmar och gåvogivare har väntat på att någon skall våga ta upp och avslöja, framför allt det internationella gangsterliknande arbetet. Det var nära att det hände då bloggarna på Aletheia besökte Ukraina under 2014.

Vad flertalet insåg, inklusive Ulf, var att det nu överraskande nära och säkerligen inser han att om inte hans lärjunge Kong Hee från Singapore undkom fängelse, kanske inte han heller går säker.
Oundvikligt är att hans tankar även tillägnas hans vän David Yonggi Cho, som även han är dömd till fängelsestraff.

Kanske hans Gud trotts allt inte kan beskydda ekonomiska fifflare som agerat i denne Gudens namn, från lagens långa arm.

UG kan nu ha gjort sitt jobb och då kommer det bli ännu hetare om öronen för Ulf Ekman.

Han har dock långt ifrån varit ensam med de dunkla hemligheterna om pengahanteringarna från framför allt det internationella arbetet. Pastorer, medarbetare och missionärer har smutsiga fingrar och svettas säkerligen lite extra inför onsdagens program. Särskilt en av dem.

Vad vet UG?
Hur mycket vet UG?

Robert Ekh har tillsammans med Ulf Ekman gjort en exit i hopp om att allt skulle vara över.
Kommer någon ansluta på torsdag?

Uppdaterat från Aletheia, här.

Relaterat från UNT, här & här.

Tidningen Dagen om UG, här.

Världen idag i ämnet, tystad.

Inblick om UG och Livets Ord, här.

Ännu mer från Aletheia:
Livets ords ledning tar ut miljonpensioner – av församlingens gåvor – P4 UPPLAND
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114…

Medlemmarna saknar kontroll över pengarna som skänks till Livets Ord – P4 UPPLAND
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114…

11 miljoner till styrelsens pensioner – anställda blev utan (SVT Uppdrag Granskning)
http://www.svt.se/…/11-miljoner-till-styrelsens…

”Vi gav honom pengarna i handen” Skatteverket: -Är Skattepliktigt (SVT Uppdrag Granskning)
http://www.svt.se/ug/vi-gav-honom-pengarna-i-handen
Livets ords ledning tar ut miljonpensioner – av församlingens gåvor – P4 UPPLAND
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114…

Medlemmarna saknar kontroll över pengarna som skänks till Livets Ord – P4 UPPLAND
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114…

11 miljoner till styrelsens pensioner – anställda blev utan (SVT Uppdrag Granskning)
http://www.svt.se/…/11-miljoner-till-styrelsens…

”Vi gav honom pengarna i handen” Skatteverket: -Är Skattepliktigt (SVT Uppdrag Granskning)
http://www.svt.se/ug/vi-gav-honom-pengarna-i-handen

Ulf Ekmans sexistiska och nedlåtande härskarteknik: Avfärdar reporterns frågor och kallar henne ”lilla sötnos, lilla vännen, snälla lilla du…jag talar över huvud taget inte med dig om detta….” (SVT Uppdrag Granskning)
http://www.svt.se/…/har-kallar-ulf-ekman-reportern-for… (SVT Uppdrag Granskning)

Annonser

6 thoughts on “Ulf Ekman och pengarna

 1. Ulf Ekman javisst men vem är Birgitta Ekman?

  Det finns kilometerlånga analyser om personen Ulf Ekman. Att han retoriskt kan förmedla budskap i tal och skrift samt att har en kameleonts förmåga att skifta strategi och ändå vara övertygande trots att 100 % borde inse att han är en skojare av stora mått borde vara allmänt känt vid det lär laget. Men vilken roll har hans fru Birgitta? Är hon den oskyldiga hemmafrun som godtroget lagar mat och pysslar om familjen samt följer med på makens resor när det passar?

  Jag skulle inte bli förvånad om hon är hjärnan bakom fenomenet Ulf Ekman där Ulf är estradören, retorikern och den teologiskt sakkunnige med en aldrig sinnande källa av energi. Men är han kapabel att förstå djupet av mellanmänskliga förehavanden samt har förmågan att planera lånsiktigt strategiskt? Här tror jag att Birgitta kan vara ”the brain”.

  Varför är hon alltid med på alla avtal och ligger nära pengarna? Varför skrivs så lite om henne trots att Ulf får spaltmeter med artiklar? Varför följer hon med på Ulfs alla vägval?

  Är hon bara en godtrogen hustru som i alla tider har sett upp till sin man eller är hon hjärnan bakom fenomenet Ulf Ekman?

  Det skulle vara intressant att höra några kommentarer kring detta.

  • Korrekt analys. Hon är då rakt ingen godtrogen hemmafru.

   Birgitta stakade ut vägen mot Rom innan Ulf var tydlig med det. I deras tidning Missions Magasinet så skrev hon om helgon etc innan Ulf gjorde det.
   När han så fick frågor i ämnet när han skrev om det, så kunde han svara: Detta är inte nytt, vi har pratat och skrivit om det länge.
   Ingen tillfällighet heller att hennes syster, Maj Kristin Svedlund, styrt Livets Ords unga generation i och med sitt arbete med skolan, dessutom i stiftelsen.

   • Tack för svar! Intressant och inte förvånande att hon är en aktiv del av fenomenet Ulf Ekman. Hon har verkligen lyckats att undkomma strålkastarljuset och lever i skymundan, men tar samtidigt del av dollarregnet de lyckats kapa åt sig. Smart kvinna, det kan man inte ta ifrån henne. Frågan är om hon sover gott om nätterna? Hon är trots allt en del av det Ulf Ekman lämnat efter sig i form av sårade människor. Förresten Ulf kommer att såra fler på vägen som katolik där var jag lite för snabb på tangenterna.

   • Hade Ulf varit den personen han utgett sig för i sin litteratur och sina predikningar så hade han, eller Birgitta för den delen, aldrig klarat av att göra vad de gjort genom åren.
    Han har inte trott på, eller levt det liv han predikat och författat.

    Det som är så oerhört är att det fortfarande finns människor som tror det. Eller kanske så gärna vill tro, att de inte ser det.

 2. Jag tror det är långt mycket mer komplicerat att för det stora flertalet av följare att inse och för sig själv erkänna att Ulf Ekman är en bluff än vi som står utanför kan ana. Även om de med sina förnuft kan inse att Ekman har fört dem bakom ljuset så återstår att erkänna för sig själv, sin familj, sina vänner, sina arbetskamrater, sina släktingar att man levt i en bluff under 10, 20 eller 30 år.

  Vi människor är av naturen stolta för våra livsavgörande vägval och även om vi längre fram i livet kommer på att vi gjorde fel vägval så vill vi inte gärna erkänna det utan helst hitta svepskäl till varför det blev som det blev.

  Det är svårt att rädda dem som redan fångats av Ulfs herravälde, oavsett om han numera är inom den katolska grenen av kristenheten. Fokus måste istället ligga på att hindra fler att bli sårade av Ulf Ekman, Birgitta Ekman, Jonathan Ekman mfl eller för den delen det nuvarande Livets Ord med Joakim i spetsen samt de församlingar inom Pingströrelsen, ja den falang som står LO nära.

  Oavsett vilken religion man tillhör så ska den inte vara skadlig, vilket dessvärre Livets Ord fortsatt är idag.

  • Ju mer pengar/tid och engagemang någon investerat, desto mindre vill denne erkänna det du egentligen förstår.
   Du har helt korrekt, det spelar ingen roll vilken religion eller sekt det rör sig om. Det har inget med kristendom att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s