”Homolobbyn” knäcker kyrkan

Livet blir lite roligare och intressantare när personer som Tommy Dahlman ger kommentarer och analyserar omvärlden.Skärmavbild 2015-08-04 kl. 20.33.24I dagarna har Ebba Busch Thors KD svängt i en av de sista känsliga frågorna som kommer få många av dess kristna kärnväljare att byta röstsedel i nästa val.
För få personer inom politiken begriper begreppet religiös övertygelse.

KD ändrar sig nu i frågan om huruvida homosexuella skall få adoptera eller icke.
Att slå in på den vägen, hand i hand med Sveriges mäktigaste lobbygrupp, är inte en vinnare bland kyrkans folk. (Inte heller bland muslimer, men där vågar inte ”homolobbyn” sätta sin fot).
Om det är en fråga kristna inte kan hantera, så är det just frågan om homosexualitet.
Titta bara på hur det ser ut i kyrkorna. Skall man vara ärlig så diskrimineras de homosexuella där. Särskilt i frikyrkan och i pingstkyrkan i synnerhet. Få inkluderas i dess gemenskap. Skall du kontakta en pastor som är gay eller lesbisk får du söka länge med ljus och lykta.
Hyckleriet är stort. Det anses vara synd att leva i medveten homosexualitet. Enligt deras tolkning av Bibeln.
Men om du frågar efter någon i ledarskapet som exempelvis är omgift eller äter blodpudding till middag, som deras heliga bok även där deklarerar som otukt och synd, så tar det max fem minuter.
Att bli medlem med denna senare livsstil, går på ett jehu, till skillnad från ett lesbiskt par.

Kristna tidningar såsom både Världen idag och Dagen har arbetare som enligt Bibeln lever i eller har levt i ”otukt”. Men frågan är om någon som lever i homosexualitet skulle få arbeta som journalist på Världen idag?

I USA har ”homolobyn” just slagit in sista spiken i kistan där kristna skolor och församlingar snart kommer falla som korthus.
I sverige kommer det bli lika dant inom kort.

Tommy Dahlman skriver nu om KD på sin senaste portal, Inblick. Han skriver och konstaterar helt korrekt att KD ligger risigt till bland sina sista kärnväljare, men med sin lilla egna twist. Han lyckas få sig själv i centrum, igen.

Jag är väl medveten om att denna artikel kan väcka etablerade politiker till vrede och indignation, men denna ilska kan i alla fall inte vara ett utslag av panik att förlora röster.

Varför skulle hans text väcka etablerade politiker till vrede? Varför skulle väljare hoppa över att rösta på KD i och med denna artikel?
Han skriver det skribenter har skrivit och konstaterat i åratal. Det är ingen ny uppenbarelse, även om hans ”jag är i centrum i den kristna världen”-självbild påminde honom om det.

Men Tommy är Tommy och för skoj skull unnar vi honom ännu en selfie i sommarsverige.

Skärmavbild 2015-08-04 kl. 20.23.44

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s