Robert Ekh kommer ut via flaskpost

För ett par veckor sedan tisslade och tasslades det om att det nu ”kommit en annan förklaring angående Robert Ekh”.
Det stämmer. Likt ett flaskpost från en tropisk ö, skriver han några väl valda ord för att slå an på sina forna fårs hjärtesträngar.

Skärmavbild 5775-09-08 kl. 17.18.46
Bild från Aletheia.se

Idag valde bloggarnaAletheia att publicera brevet där den före detta pastorn vill ge en förklaring till varför han övergett sin familj ochflyttat utomlands med en främmande kvinna.

tidigare skede konstaterades att människor inte kan leva ett sådant dubbelliv som Robert gjort, hur länge som helst. Sanningen kommer ifatt.

Även om han i sak bara erkänt det han själv kallat äktenskapsbrott i tidigare kurser, samtal och rådgivningar så bär dessa Livets Ordspastorer på många fler dunkla hemligheter.

Precis dkmi skrev i länken ovan, så ser läsaren hur den tidigare diktatorliknande ledaren försiktigt med lysande retorik flyttar skulden till Ulf Ekman. ”Jag gjorde bara som förväntades av mig”.
I sitt brev blottas även ett par saker som vi möjligen kommer få läsa om i framtida skrivelser.
Han skriver bland annat:

 • De flesta förstår väl kanske att det är en lång process bakom det jag har gjort… Det har att göra med arbetet på LO under 30 år med allt vad det innebar…

”Med allt vad det innebar”. En vanligt pastoralt arbete leder inte till självmordstankar och de mörka känslor som han brottats med. Är han ärlig i sina stavelser, kommer det mer. Och då kan det vara skönt att bo utomlands för hans del.

 • Jag levde under många år i mörker och förtvivlan som jag dolde inom mig samtidigt som jag gjorde det som förväntades av mig… Att jag blev psykiskt knäckt över lång tid på LO är självklart en konsekvens av mina val.

Toppskiktet av pastorer har levt ett otroligt dubbelliv med vad som kan beskrivas som gangsterliv, alternativt maffiametoder. Få personer kan psykiskt leva med dessa roller under en längre tid.

 • Jag var dessutom själv delaktig i att bygga en kultur som jag idag inte kan omfamna.

Ett klart erkännande av att Livets Ord icke är det sunda sammanhang många intalar sig som, finnes i Uppsala och på andra platser i Sverige. De har blivit utnyttjade och ledarskapet har ljugit för dem.
Något som fortfarande till denna dag förnekas av de som investerat mest i Ekmans företagande.

Till sist några tips på vägen, vilket även vittnar om erkännandet att Ekh varit delaktig i det som bland annat dkmi skrivit om tidigare.
Medlemmarna har blivit drillade att göra som ledarskapet säger. Inte tänka själva och fatta egna beslut.

 • Bevara den fria tanken, vägra gå in under tvång, låt ingen annans önskan eller vilja eller syn eller uppenbarelse bestämma över dig. Be den som försöker göra det ta ansvar för sitt eget liv istället, vänd dig om och gå vidare.

Huruvida han menar det han skriver kan ingen verifiera. Det märker vi i hans nästa drag efter detta.
För då han märkte att luftslottet han byggt upp från Uppsala var påväg att braka, gjorde han en exit och kan nu leva sitt nya lyxliv på församlingens bekostnad ifred.

Fascinerande är dock att han erkänner inför sina tidigare vänner och familj att de varit utnyttjade. Antingen en halvmesyr till ursäkt (jag gjorde ju bara vad som förväntades), eller en sofistikerad rak höger (gick ni på allt får ni skylla er själva).
Tipsen är dock fantastiskt bra.

Oavsett, tänk vad en snedsteg i en främmande kvinnas varma famn kan leda till.

Välkommen ut, Robert Ekh, where ever you are… 😉 

Annonser

6 thoughts on “Robert Ekh kommer ut via flaskpost

 1. Som jag förstår det har han blivit av med sin extrapension och har nu bara den normala pensionen. Lönen har mestadels kommit från församlingen så man kan ju ändå säga ”på församlingens bekostnad” Gjort är gjort, så där har jag själv bidragit under 13 år. Vad ingen kan ta ifrån mig är de insikter jag fick. Det som är svårt att fatta är att andra inte förstår hur allvarlig en övertygelse kan vara. Ett bra exempel är synen på IS-krigarna och deras sympatisörer. Vi måste inse att dessa menar business och inte tänker vika av från sin ”gudagivna kallelse” vare sig de erbjuds jobb eller bostäder. Utan de kommer att tacka och ta för sig och fortsätta på den inslagna vägen.
  Gud give att många av dem går in i väggen eller slår i rock bottom som Ekh.

  • Karin,
   Pastorerna har roffat och mjölkat medlemmar på tiotals miljoner kronor i åratal. Allt bakom stängda dörrar, utan insyn från gåvogivarna.

   Att de nu menar att de ”köpt ut Robert” betyder ingenting, så länge avtalet inte är transparent. Få i religiösa Sverige är då skickliga på att dribbla med ord.

   Det enda säkra med det hela är att det nya familjeföretaget, Församlingen Lundkvist i Uppsala, fortsätter bygga kyrka med hemliga avtal med offrade pengar.

   Du har helt rätt angående religiös övertygelse. En sådan individ anser sig alltid stå över landets regler där denne bor.
   Detta ignorerar dagens politiker helt i Sverige, förutom när det kommer till kristna.
   I Mellanöstern talas det öppet om flytten till Sverige som mission för att ta över landet. Ett uppdrag från sin Gud.
   Dessa personer kommer inte gå i väggen, då de lever i samklang med sin undervisning och lära.
   I Roberts fall så levde han i en lögn för familj, församling och vänner. Ett dubbelliv där endast ett fåtal visste vad de gjorde, som fortfarande inte kommit fram.

 2. Men rättfärdigar det då en handling att vara otrogen för att psyket är brutet? Knappast! Och skitsnacket som många har gett sig hän åt på aletheias kommentatorsfält är minst sagt miserabelt. Det stinker!

  • Om en handling rättfärdigas beror på vart man kommer ifrån och vilka regler som styr ens liv.
   I Roberts fall, i den roll som han gett sig ut för att vara (kristen pastor på Livets Ord), så gav han sken av att hans liv styrdes av Bibeln. Där likställs det att vara otrogen med äktenskapsbrott. Inget rättfärdigar äkenskapsbrott inom religionen kristendom.

   Det finns dock andra religioner som har andra regler när det kommer till sexuella relationer och utnyttjanden. Men inte i Roberts val av yrke och religion.

   Samma sak gäller för kommentatorsfält på olika bloggar. I ett kristet sammanhang förväntas det naturligtvis en högre standard än på många andra ställen.
   Men i praktiken vet många av erfarenhet att det kan många gånger vara tvärt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s