Kritik + Ulf Ekman = försvarstext från Tommy Dahlman

Ja, så kom det tillslut. Tommy Dahlmans blogginlägg om Ulf Ekmans sanning i TV, som ”Ledare och tjänare” kommenterade i förra blogginlägget.

Och nu har, som väntat, riddare Dahlman ryckt ut och gjort precis det du skrev om.

Skärmavbild 2015-03-09 kl. 2015-03-09 - 22.33.56Inget dkmi slår sig på bröstet för. Karaktärer likt Tommy Dahlman är som matematiska formler. De är förutsägbara.
Tommy inleder till och med sin text med att förklara varför det tog så lång tid att svara.

Tyvärr har jag inte haft möjlighet att se programmet förrän ikväll (fredag) .

Att han totalt valt att blunda för det uppenbara, att Ulf fortsätter raljera och håna sina före detta ”medlemmar” på Livets Ord är inte heller konstigt. Det passar nämligen inte in i hans världsbild han valt att måla upp.
Elakheter han tidigare förnekat existerar och vägrat hantera inför sina läsare, då utsatta människor velat påpeka erfarenheter från Livets Ords ledarskap.

Dahlman gör sig överraskad att programledaren Anna tog upp ”tjatiga frågor från 80-talet och åren i början på 90-talet”.
Han inleder ju dock själv med beskrivningen av Ulf som ”den allra mest kontroversiella kristna ledaren inom svensk kyrklighet”.
Det är ju just de filmsekvenser, vilka fick Ekman själv att skruva sig obekvämt, som är en av de saker som gjort honom kontroversiell. Inte handpåläggningen i sig.

Tommy själv tillskriver programledaren för att ”brista i kunskap” när det kommer till teologi. Det är inte första gången han påpekar andras brist i ämnet.
Så här inför påsken minns vi hur han för ett år sen gav frikyrkan en känga för att ha tappat greppet. Samtidigt som han själv skrev en målande text med helt felaktig teologi. Dessutom skyller han då på rabbiner i Israel och har ännu inte återkommit med svar då dkmi belyste detta.

Tommy har dock allt att vinna på att stå på de svagas och utsattas sida genom att inledningsvis erkänna att de finns.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s