Sanningen om Livets Ord

Vissa bloggare och kristna profiler har nästan ett omättligt behov att hylla Ulf Ekman och Livets Ord.
Det ter sig nästan lustigt hur dessa uppvaktare kritiserar personer som skriver under pseudonymer avfärdas som rabiata, icke rakhåriga och utan fromhet.
Dessa skribenter tror sig veta vad som är sant och sunt om Livets Ord och anklagar pseudonymerna förr att vara hariga personer som hatar.

Tommy Dahlman är den som de flesta kommer att tänka på när dessa Ekmanska korsriddare förs på tal.

Skärmavbild 2014-07-28 kl. 2014-07-28 - 23.11.53
Bild från Dahlmans Instagramkonto

I sitt senaste brandtal för ”det sanna Livets Ord”, slösas inte en enda bokstav eller prick till att erkänna hur personer brutits ned, lämnat kyrkan och mobbats av de härskarmetoder som representerat Uppsalakyrkan.
Detta är något han avfärdar och något som inte existerar.

Hans drev mot pseudonymerna frontas med de ovan nämnda epiteten, blandat med att ”de presenterar sig inte”.
Det skall för övrigt vara anledningen till att han stängt av sitt kommentarsfält. Båg.

Tidigare personer som visst använt namn har även blockerats, för de inte bekräftar Dahlmans världsbild.

Det lustiga i Trollhättepojkens resonerande är att han efterfrågar något som han kallar kristna underdogs.
Dahlman beskriver en sådan person så här:

Underdog betyder att slå från underläge, det handlar om de människor som kämpar trots dåliga odds. En underdog är ingalunda född med silversked i munnen och han eller hon blir aldrig inbjuden till de fina förhandlingsborden. En underdog betraktar man som sträv och motvalls, inte därför att man vet värst mycket om honom eller henne eller för att man har frågat personen sakligt utan därför att strukturerna och de färdiga mallarna har gjort vederbörande till just en underdog. En underdog räknar aldrig med det givna, det korrekt och det fyrkantiga kommunikationsspelet eftersom personen ifråga inte är av det givna materialet. En underdog klarar det som byråkratin sällan förmår, nämligen innovera, att vara originell och banbrytande.

Varför är detta lustigt?
”Kristna Underdogs” är nämligen något som Livets Ord avskyr.
Otaliga personer som levt livet i Uppsala vet att det är förbjudet att göra något ”utanför ramarna”.
Ett effektivt angivarsystem är väl utvecklat i kyrkan. Lever du inte det fyrkantiga livet som ledarna instruerar om, blir du förhörd och varnad för att ”starta verksamhet i verksamheten”, eller en ”rörelse i rörelsen”.

Anledningen varför personer väljer att skriva under pseudonymer kan visst vara för att de är fyllda av aggressioner, men det kan även vara för att de fått sina liv slagna i spillror. De orkar inte stå i rampljuset där man pekas ut som upprorisk, demon och annat otrevligt.

Men vill man, som Dahlman, kan man välje att blunda och inte erkänna detta.  Då är det lättare att skapa envägskonversationer och enbart hävda sin sanning.

Dahlman väljer även att göra det enkelt för sig och inte sära på ”hat mot Ekman” och ”hat mot Ekmans orättfärdiga metoder”.
Dahlman skulle säkert inte uttrycka sig så om han stod i en debatt med ämnet en muslim och islam.

Skärmavbild 2014-07-28 kl. 2014-07-28 - 23.03.07
Från Tommys Instagram:
Efter en illustrativ predikan på Löttorp beslöt Pastor Joakim Lundqvist att göra sig av med mig. Onödigt bagage i kundvagnen tyckte han. Jag behöver själavård @ulfekman 😉

Han gömmer sig sedan bakom Joakim Lundqvist, som han beskriver som: ”Den begåvadd, charmige och en kreative predikanten och församlingsbyggaren. Han är ett stort föredöme.”
Dessa enorma ömma superlativ stämmer säkert och Joakim gör säkert ett bra jobb. Han har ju:

prövats ända in till benet.

Men, alla övriga pastorer som fortfarande vandrar i korridorerna och är delaktiga i det Ekmanska andliga våldtäkterna (uttalande från en av skribenterna på Aletheia), något som faktiskt är många andra medlemmars verklighet av den sanning som Dahlman väljer att göra sig stursk på.
Bara för att församlingen har fått ett nytt smink, så är insidans lemmar fortfarande de samma.

Det handlar inte om bitterhet, hur mycket än Tommy Dahlman upprepar det. Det blir inte sant för det. Det är bara trams och det vet Dahlman.

Dahlman ställer sedan några smarta frågor:

…det skrivs fortfarande så många felaktigheter och overifierade påståenden, helt ogenerat, om Livets Ord. Ekmanhatet, LivetsOrdhatet och Katolikhatet är stort i Sverige men när jag personligen efterlyser verifikationer (hos de som öppet vågar komma fram ur garderoben) har ingen av dessa som jag har kontaktat personligen förmått sig att prata med pastorerna på LO. Och när det gäller de uppåt väggarna felaktiga propåerna som sprids om katolsk teologi har jag konstaterat att ingen av dessa som jag har frågat har läst katekesen.

Har Dahlman själv varit medlem i Livets Ord?

Annonser

7 thoughts on “Sanningen om Livets Ord

  • Att kristna och muslimer tillber samma gud är ingen överraskning. Det har sagts länge.

   Vad många i frikyrkan inte anar är att de första protestanterna är muslimerna, och inte anhängarna till Luthers utspel 1000 år senare.

   • ”Att kristna och muslimer tillber samma gud är ingen överraskning.”

    Muslimer tilber inte Messias, Guds son.
    Den som inte ärar Sonen ärar inte heller Fadern, som har sänt honom.

   • Många kristna anser att det är samma gud som tillbeds.
    Inklusive påven och hans kyrka.

    Men visst finns det de som menar som du. Det förnekas inte.

 1. Råkade se denna blogg när jag googlade om Ekmans ”ursäkt” (vad skulle han behöva be om ursäkt om, han som gjort allt under ”Guds ledning”??) Så halkade jag in vidare på dessa fascinerande kommentarer om Livets Ord.

  Keep it going- om det är nåt jag tycker är nyttigt så är det att kritisera Livets Ords läror och sedvänjor! Ju mer öppet desto bättre! Men många kan nog av förståeliga skäl inte vilja dra åt sig uppmärksamhet. Det är en farlig sekt vi pratar om.

  Om de mest fanatiska anhängarna inte kan ignorera kritiken (deras första taktik) så blir det Dahlman-liknande, svepande, aggressiva uttalanden (till lilla kretsen som är LO-troende) med självömkande om att vara ”förföljd”, ”trakasserad”, ”förtalad”, ”hotad”… Men när har förespråkare för Livets Ords läror någonsin mött saklig kritik med sakliga argument? De ogillar uppenbarligen när andra, ”fördärvade” människor utnyttjar sin åsikts- och yttrandefrihet, men samtidigt är de ju själva beroende av just dessa grundlagar för att få sprida sina läror. Det blir t ex väldigt tydligt att de inte respekterar andras rätt till oliktänkande genom att påstå att kritiker som ”förföljer” dem (hur då, konkret?) inte har ”upplevt Guds kärlek”. Detta skulle då vara en tillräcklig förklaring till att inte alla människor ser ”sanningen”, dvs Livets Ords världsuppfattning, som den enda sanning som kan finnas.

  Avviker man från deras ”sanning” inkluderande både gudsbild och självbild är man 1. bitter 2. ej uppfylld av ”Jesu kärlek” som LO definierat den 3. ej ”ödmjuk” (=mot Pastorn lojal?) 4. ej en kristen som ”kommit igenom” 5. på väg mot helvetet.

  ”Kärlek” till past….f’låt Gud, visar man genom att ”ödmjukt” ta till sig rätt åsikter och stå snällt i ledet. ”Upproriskhet” tycker inte past…Gud om! (Fattas bara att få höra att man inte ”ser ljuset” för att man inte talar i tungor.)

  Jag har nog iaf gett upphov till mkt tungotal i vissa kretsar- jag framförde nämligen ”fel” åsikter i fundamentalistiskt sammanhang. Då hade jag ”onda krafter” i mig- och då ska det talas tungor i högljudda och aggressiva tongångar för att fördriva satans verktyg (mig) med hjälp av ”trons sköld”. Nåväl- tomma tunnor skramlar högst, tänker jag och förlikar mig med ödet att hamna i helvetet. Tänker att helvetet är positivt laddat för mig: jag kom dit på demokratiskt vis (eftersom jag valde att förespråka demokrati) och ingen predikar ”health and wealth”, skulle jag tro. Bingo!

  Läser Dahlmans blogg på Världen idag då och då – bara för att försäkra mig om att retoriken stämmer.

  Jag tror f ö inte Dahlmans anledning till att sluta ta emot kommentarer i bloggen var att han inte tyckte om pseudonymer- jag tror snarare att han inte vill bemöta innehållen i kommentarerna. Hans standardbemötande, att vederbörande inte tagit emot tillräckligt med kärlek från Gud, blir ju lite urholkat efter ett tag.

  Varför det är god anledning att hålla sig till pseudonym i dessa sammanhang kommer jag att publicera vad det lider, tillsammans med mindre smickrande fakta för health-and-wealth-teologerna. Och då med riktigt namn. Den som väntar på något gott….

  • Välkommen till dkmi Esmeralda,
   Livets Ord kommer förbli en mörk fläck inom svensk religiositet i allmänhet och kristenhet i synnerhet. Familjen Ekman byggde sitt företag och sin kyrka på omöjlig transparens och medveten omöjlig insyn.

   Det du beskriver som indikatörer för osunda beteenden uppfattas inte av medlemmar och de initierade i sammanhang som församlingen i Uppsala.
   Familjen Ekman har utnyttjat tusentals människor och byggt upp en rikedom och en livsstil där pengar fortsätter strömma in även idag och många år framöver.

   Dahlman ger utryck för att vara smått naiv.
   Han vill och behöver leva i en ”ja-sägande” atmosfär, då han ofta är dåligt påläst. Något dkmi för skoj skull påpekar lite då och då.
   Han lärde sig snabbt (av Livets Ord) att han behövde stänga av möjligheten för andra att kommentera. Det visade sig att han inte är så populär och han är inte den enande kraften han vill visa sig vara.
   Korrekt som du påvisar, att han bemöter de som inte håller med honom med fördömelse och förakt. Dock ser han det inte själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s