Tommy Dahlman verkar trött, men skall reda ut ”katolikhatet” i tv

Det är inte lätt att vara riddare för Ulf Ekman.
Det avslöjar nu Tommy Dahlman som lättad konstaterar att han äntligen får höra det han vill om sin Ekman från sin tidning och bloggplats Världen idag.

Ulf och Birgitta Ekman är nu upptagna i den Katolska Kyrkan. Först av allt var det skönt att få meddelandet om upptagandet direkt ifrån dem själva genom tidningen Världen Idag och inte ifrån någon mindre kunnig journalist på Aftonbladet eller från någon anti-katolsk bloggsajt.

Skärmavbild 2014-04-27 kl. 2014-04-27 - 19.29.04
Det hade säker varit skönare om han kunde roa sig i sin pool, istället för att ta sig själv och Ekman på för stort allvar. (Här skojar han till det på sitt instagram efter det att 3000 besökare har läst hans egen fabel om översteprästen och påsken, där han inte gjort research innan han anklagar andra sammanhang för att ha tappat greppet om påsken då de inte har rätta påskmöten, men själv tar lätt på teologin.)

Nu skulle han ju naturligtvis kunna undvikit att höra ”ryktet” från någon blogg eller tidning, om han inte spenderade så mycket tid på dessa platser.
Men, ska man rycka ut för sin kyrklige Zlatan, så gäller det väll att scanna av intrernet titt som tätt, med risk att få mata sig med allt från ”katolikhat” och Gud förbjude någon som inte håller med familjen Ekmans företagande.

Och på tal om Dahlman och katolicism.
För alla som inte har tillräkligt att titta på när det kommer till TV:
Tommy Dahlman, #detgårbranu, upplever luft under vingarna.
Det yttrar sig som bekant i att han nu skall göra TV och reda ut en rejäl historisk religionskonflikt.

”Jag förbereder ett TV-program som går ut på att sakligt bena ut det som från protestantiskt håll kan vara ärligt problematiskt med den katolska kyrkans lära.”

Nu ni!
För han tycker nämligen:

Men det mest beklämmande under den senare tiden har nog varit att samtala med människor som målar den Katolska Kyrkan som en icke kristen kyrka. 

Han tycker det är omoget att dela en svårighet att förstå den Katolska kyrkan och jämföra med andra religioner.
Men inte bara det:

Det är även kränkande mot våra katolska syskon. Förutom att den katolska kyrkan faktiskt ingår i den största världsreligionen – kristendomen…

Som bekant anser katoliker själva, framförallt de som konverterat från ”protestantismen” till ”katolicismen” att det defakto är en helt annan religion, den där protestantismen.
Till och Ulf själv erkänner separationen.

Fartblind?

När Dahlman skall legitimera och övertyga alla angående sitt tv-projekt, blir det lite sisådär…rider igenTommy rider ut… igen… 

”Boven i dramat” i Sveriges frikyrklighet och det som Tommy, Ulf och andra kollegor till dem kallar ”katolikhotet” och ”katolikhat” har idag mångt och mycket sin rot i Ulfs senaste 10 års agerande, då han fört sin församling och andra efterföljare bakom ljuset i vad som uppfattas som oärlighet.

Så med tanke på den relation som Ulf och Tommy har, är det ju knappast övertygande eller trovärdig att Dahlman skulle leda ett sådant program.
Att han skall ”bena ut” det som är problematiskt blir problematiskt i sig.
Att sedan plattformen Kanal 10 sänder detta, ja där faller den sista pålitliga länken bort.

 • -Herr Dahlman både bloggar och skriver artiklar i Ulfs tidning Världen idag.
  Han reser runt i landets kyrkor tillsammans med Världen idags chefsredaktör Lukas och ”katoliken” Marcus Birro.
 • Han skall göra tv för Kanal 10 som har starka band med Världen idag. Bland annat jobbar initiantivtagaren, förra ansvarig ugivaren och VD för Världen idag, Ruben Agnarsson där.
  Ruben, som under många år slipade sin vassa tunga och penna som anställd på Livets Ord.

Teologiska sanningar

Nu ger Tommy en rad vassa argument för att man skall se Ekman med vänligare ögon då han skall ses med samma teologiska sanningar från det protestantiska lägret.
(Ulf skall naturligtvis ses med vänliga ögon, oavsett vilken religiös färg han bekänner sig till. Dahlman har fortfarande inte förstått att det inte är Ulfs tro som lett till många förtvivlade människors uttalanden, utan oärligheten)

I tillägg kan man ju även kort peka på de grundläggande teologiska sanningarna inom den Katolska Kyrkan som konstituerar dem som en kristen kyrka och inte i paritet med Muslimer, Jehovas Vittnen eller Mormoner. Jag nämner några:

– Fadern, Sonen, Anden: Har inte sin rot i Katolska kyrkan. Utan i Judendomen och finns i massor av andra ”kristna” familjer.

-Jesus (En Messias) som världens frälsare: Finns i judendomen och islam samt andra ”kristna” familjer.

– Dop: Finns i massor av religioner. Men dopet i katolska kyrkan går inte likställas med protestantiskt dop.

– Äktenskapet: Luddigt, men naturligtvis finns synen på man/kvinna i judendomen samt även sedermera inom islam.

osv…
Här kan rejäla TVprogram behövas för att bena ut detta som ingen under årtusenden kunnat reda ut och samsas kring.
Men, vem vet, kanske Dahlman och sin Ulf Zlatan Ekman kan nu blanda korten oemotsagda i sina TV program och kanske de har de sanna svaren.

Låt oss fortsätta med andra intressanta argument för att Dahlman kommer med sanningen.

Vi skulle kunna namnge många andra områden som är klassiska och traditionella kristna värderingar som den katolska kyrkan har en strängare syn på än den protestantiska kristenheten.

-Strängare. Ett nyckelord? Då de har strängare syn på saker, så måste katolikerna ha mer sanning än vad protestanterna gör? En logik som skulle vara intressant att översätta i andra sammanhang…

Islam, Jehovas vittnen och Mormonerna kan inte alls sammanliknas med Katolska Kyrkan. Eftersom Islam och Mormonerna tillhör en annan religion…

-Annan religion. Protestanterna tillhör även en annan religion, enligt katolikerna.

Det kan bli ett riktigt spännande TVprogram.

De som okunnigt och tramsigt liknat Ekmans upptagande i Katolska Kyrkan, till att de lika gärna  kunde konverterat till islam, rubricerar han som synd.
Nog för att hans Bibel defakto rubricerar förbjudet tal helt korrekt som synd, undrar jag hur han väljer att rubricera Ulf Ekmans förbjudna tal under flera års tid. Synd?
Eller när Ekmans son Jonathan liknar de som inte tror på katolikernas teologi med KKK. Synd?

Tysta kritiker

Han fortsätter i bloggtexten om sitt TV projekt:

Jag har under en tid märkt att det, bland annat i bloggsfären, pågår så många infekterade inlägg att det, inte så sällan, tenderar att övergå till förtal. Några bloggsajter verkar ha som sin stora mission att puckla på andra kristna och i Guds namn verkar det för dessa vara legitimt att generalisera, att vara onyanserad och så i slutänden fara med osanningar.

Han får det att låta som om ”mobbning” är något han aldrig varit delaktig i själv. MEN…

Han skriver bland annat om att ”puckla på andra kristna”. Jo, på tal om det.
Tommy har som bekant gjort sig känd som en av de största beskyddare av Ulf Ekman utanför Livets Ords egna krets.

Han rycker ut i ur och skur för att ”alla måste ju ha missförstått Ulf och Livets Ords maktmissbruk”.
På tidigare egna blogginlägg avfärdar och blockerar han nämligen till och med de personer med kopplingar till församlingen som vågar yttra något i det ämnet.

Enligt Tommy Dahlman finns det således ingen som är sårad och har lämnat kyrkan som ett resultat av Ulfs metoder.

I sin iver att få göra tv, ser han inte att han gör bort sig. Han verkar vara fartblind i sin mediala medvind.
Han försvarar och blir medskyldig till det som han anklagar andra för.
De som försökte motbevisa honom, de blockerar han och startar en ny tråd och ett nytt inlägg på sin blogg.
Fast nu har han stängt sina kommentarer helt och hållet.

Katolikskräck?

Svenska samhället har blivit ett av de ”känsligaste” i hela världen. Vi har drabbats av en rädsla att ha en egen åsikt. Och skulle en person ha en åsikt och Gud förbjude säga något, måste den vara paranoid.
Råkar någon yttra något om invandrare, är man rasist.
Råkar någon yttra något om kärnfamlijen, är man homofob.
Råkar någon yttra något om islam, är man islamofob.

Idag i frikyrkans värld, om någon är kritisk och öppet säger något om katolska kyrkan, ja då har den personen drabbats av katolikskräck och troligen driven av paranoia, enligt Tommys text.

Vilket trams!

Tommy är en trovärdig säljare, underhållare och inspiratör. Varför inte fortsätta resa runt och bygga upp sitt varumärke omgiven av kändisar.

Så slipper du vara orolig för att höra fel saker från bloggar och Aftonbladet!

Några av Dahlmans tidigare utryckningar:
Sataniskt Tommy Dahlman?
Tommy Dahlman, en andlig talangscout?
Tommy Dahlman rider utigen
Tommy Dahlmans rustning skiner än
Dahlman till Jonathan Ekmans försvar

 

 

Annonser

6 thoughts on “Tommy Dahlman verkar trött, men skall reda ut ”katolikhatet” i tv

  • Om han gör det, så är min gissning den dag han inser att han inte har så brett stöd för sina aktiviteter som han antagligen uppfattar att han har.
   Men han är en gåva till kristenheten, så underhållande som han är.

 1. Det man kan börja att undra när det gäller den mannen är om han medvetet, alltså är så oförsiktig med sanningen att medvetet ljuger folk rakt upp i ansiktet? Nånting måste uppenbart ha slagit slint för han, för när man som Dahlman i flertal fall talar mot bättre vetande och i princip idiotförklarar de som inte står på hans sida och när hans argument inte längre räcker till, då blir man anklagad för att bära på agg mot honom. Det här är en man som jag anser vara oerhörd destruktiv, inte minst i hur han behandlar sina meningsmotståndare. Att han nu stängde av kommentatorsfunktionen till sin blogg är han i sin fulla rätt till. Men, han har inte rätt att spy ut sig vilken sörja som helst och sen mena på att han ska gå fri ur det. Då har han helt misstagit sig vad som menas med det fria ordet och dess betydelse. Inom svensk kristenhet har vi långt ifrån hört det sista ordet från den mannen, dessvärre. Men var och en som sällar sig till hans beundrarskara lär åtminstone få en stund, smått roande underhållning, har hört han är en klippa på att dra vitsar, om dom sen var roliga är en annan sak.

  • Jag tror personligen han är ganska fartblind. Inte helt omöjligt att han även är utnyttjad. Han tror nog han agerar rätt.

   Har man stöd från sina idoler, så är det ganska lätt att avfärda och undvika kritiska toner från andra människor.
   Ett beteende som är vanligt i sammanhang som just det Livets Ord representerar.
   Man blir inte ifrågasatt för sin envägskommunikation och man blir lätt en legend i sitt egna sinne, som man brukar säga.

   Nej, kristenheten har inte hört det sista från honom. Det står helt klart.

 2. Fy vad trött jag blir på allt käbbel inom kristenheten. Det var den första reaktionen då jag läst en stund här. Inte konstigt att folk i allmänhet (icke kristna) drar sig från kyrkorna. Sånt här kan inte dra folk till den kristna tron utan snarare ännu längre från den än de redan är. Nä jag nöjer mej med min tro på Gud och att jag vet att det fungerar. Sen kan kyrkorna leva sitt liv för sig antingen det är Svenska kyrkan, frikyrkorna, Katolska kyrkan, Mormoner, Jehovas Vitttnen och så vidare , och så vidare………………………………………………

  • Välkommen till dkmi Bröje,
   Kristenheten har blivit en ängslig rörelse.
   Ledare som Tommy omger sig gärna med kändisar, då de måste anse att budskapet i sig inte räcker.
   Det är som om Jesus inte tillräckligt, utan behöver en kändis vid sin sida och lite ståuppskämt.
   Han är en av dem som ”frimodigt” sticker ut hakan, men när han får ”mothugg” så blockerar han och stänger av kommentarerna. Han gör sig till ett sort ”offer” och alla är dumma.

   Naturligtvis är det oerhört få utanför kyrkan som attraheras av detta, vilket även speglar sig i kristenhetens antal i stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s