Solen roterar runt jorden

image

Från Memri:

TV host: Allah says in a Koranic verse: “And the sun runs towards its stopping point. That is the determination of the All-Powerful, the All-Knowing.” Does the sun revolve around the earth?

Saleh Al-Fawzan: There is no doubt about it. The Koran says: “The sun runs…” Nevertheless, they say that the sun stands in place and the Earth moves. This contradicts the Koran.

Ignoring the Koran and adopting modern theories is not something a Muslim can do. A Muslim must follow the Koran.

Islams vägar är outgrundliga…

Annonser

14 thoughts on “Solen roterar runt jorden

 1. Relativt vårt solsystem är solen stilla men relativt vintergatans centrum färdas solen runt galaxens axel med en hastighet av 828 000 km/h. Så, solen både förflyttar sig och är stilla beroende på vad man relaterar till.

 2. Det stora problemet för deras diskussion är den enorma bristen på naturvetenskaplig allmänbildning.

  Citatet ur koranen: ”And the sun runs towards its stopping point…” Säger inte ett dugg om jordens rörelse eller icke-rörelse i förhållande till solens. De har bara inte fått lära sig det jag beskrev i den första posten, att det handlar om relativ rörelse.

 3. Jag tror att de flrsta religösa skrifter innehåller vetenskapliga påståenden. En del stämmer, andra inte. De som stämmer tas som bevis för den skriftens gudomliga ursprung och pålitlighet medan de påståenden som inte stämmer sopas antingen lite snyggt under mattan, eller så hävdar man envist att även de måste stämma, trots moderna bevis som talar för motsatsen.

   • Det kan inte handla enbart om tro när skrifterna tar gör vetenskapliga påståenden. Sådana går ju alltid att testa förr eller senare och då kommer ju korrektheten i utsagan att visa sig.

    Som kristen naturvetare har jag svårt för avsnittet om spetälska i tredje Mosebok. Den beskrivning som görs där stämmer inte på spetälska, vare sig det gäller smittsamheten eller att spetälska exempelvis fäster på hus.

    För att inte tala om oliketerna mellan den första och andra skapelseberättelsen.

    Sånt här gillar jag att diskutera i timtal 🙂

   • Onekligen intressanta samtal…

    Det där med spetälska har ju naturigtvis ingenting med den spetälskan vi talar om idag. I 3 Mosebok är det ju en andlig åkomma.

    Bara för att någon hävdar tro i religionen, så behöver det inte betyda att det är sant. Gå bara till Ulf Ekmans senaste aktuella utspel.
    Sanningen för ett par år sedan var att tro att Påven och hans efterföljare mer eller mindre var Skökan.
    Idag är hans bekännelse att det är sanningen.

 4. ”Det där med spetälska har ju naturigtvis ingenting med den spetälskan vi talar om idag. I 3 Mosebok är det ju en andlig åkomma.”

  Skulle en andlig åkomma beskrivas med: ”blemmor”, ”utslag på huden”, ”om behåringen vitnat och stället ligger djupare än den omgivande huden, är det spetälska”, ”om det bildas nytt kött i blemman”, ”om någon får en hudinflammation och den läks, och det sedan uppstår en vit blemma eller en ljusröd fläck på det inflammerade stället”, ”om ett spetälskemögel angriper ett klädesplagg av ull eller lin…”, ”och fläckarna är grönaktiga eller rödaktiga”, osv osv?

  Hur jag än vrider och vänder på texterna om spetälska kan jag inte få det till en andlig åkomma med dessa symptom.

  • Ingen expert alls på området, men enligt de som lärt om det så anses tzaraat(spetälskan) vara straff där du blir ”avknppad” från gudsfolket, som en levande död. En som inte har tillhörighet till qahal, det utkallade folket, församlingen.
   Den slog den som talat förbjudet språk om andra och kunde endast hanteras av prästen och ett offer skulle offras.

   Men, som vi sagt tidigare. Det handlar om tro i religionerna och inte mänsklig logik…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s