Livets Ord, mästarna på att skifta fokus

Det är med förnöjelse vi läser Livets Ord sammanfatta det kyrkan och teologiska året, när Anders Gerdmar reflekterar över kristenhet år 2013 i deras tidning Världen idag.

Återigen ser vi hur församlingens ledare inte har någon verklighetsförankring och tar sig själva på alldeles för stort allvar.


Teologen med de många bokstäverna efter sitt namn. (Bild från tv7.cz)

Det märks tidigt att de inte har sin omvärldsanalys hos den vanliga människan. Den vanliga människan som inte får chansen genom texter på ledarsidor etc, att försöka briljera och imponera hos övriga män och kvinnor med liknande titlar.

Anders vill få det till att de stora viktiga händelserna för den som bekänner sig som kristen är de intellektuella ämnena. Sammanfattningsvis liberalteologerna: särskilt inom Svenska Kyrkan som ”helt tappat fattningen”.

Föga överraskande.
För, varför inte skifta fokus från det som berört den lilla människan mest. Nämligen oärligheten, otydligheten, otillgängligheten och teologin bland ledarskapet i sin egen församling.

Livets Ord har alltid velat få sina medlemmar att tro de lever och verkar i en annan del av världen, i ett större sammanhang, så de kan komma undan med vad som helst på hemmaplan. De konverserar med svåra ord och om ämnen som är de får sina efterföljare tro är väldigt viktiga.
Men i församlingens bönegrupper/cellgrupper så stångas det nu ordentligt med frågor vad som händer. Men framför allt, varför får vi inte höra vad Ulf tänker och vem vågar fråga först…

Distriktspastorer tillsammans med Joakim Lundqvist spenderar många och långa samtal med medlemmar. Medlemmar som dock inte är intresserade av vad en annan pastor har för åsikt av vad de anser Ulf tror/menar. De vill höra Ulf själv.

Detta är mer relevant för en Livets Ordare och för övriga kristenheten i stort.
Att Svenska Kyrkan ”ballar ur” enligt frikyrkan är inte något nytt under den kristna himmelen.
Att dock Livet Ords globala ledare anammat katolsk teologi och ljugit samt viftat bort det i all otillgänglighet, så till den vida grad att miljondonatörer samt internationella kyrkor säger upp bekanskap och stöd är större för den vanliga människan.


Pastorn som gärna syns på stora scener och i tv, men gömmer sig för de som stöttar honom mest i sin egen församling.

Två artiklar

Två artiklar som bevisar att de inte är förankrade där de borde vara, är nu skrivna i Värden idag.
Två artiklar som visar vad de anser vara viktigt i en summering av ett år, är nu publicerade i Världen idag.
Två artiklar och ingen självransakan.

Han skriver djärvt att Bibeln är under attack.
Inte ett ord om att trovärdigheten är under attack där han själv figurerar. Det borde ju vara viktigare för honom.

Däremot ytterligare en bekräftelse på sin egen teologiska och katolska svängning, efter att han visat hur mycket negativt hans analys konstaterat,  när han summerar åt Livets Ord:

Är då hoppet ute? Inte alls. För samtidigt med deformationen förenas kristna från alla schatteringar kring det mest fundamentala och kring det som kan betyda verklig reformation: bekännelsen till Jesus som Kristus och Herre, fasthållandet vid kyrkans tro och bönen om den helige Andes utgjutande. Nya, oväntade allianser ser dagens ljus. Dödsrikets portar kan aldrig bli Kristi kyrka övermäktiga!

Att skribenter såsom Tommy Dahlman vill hjälpa till sin store idol Ulf, (fast han inte alls gör det… ) genom att även han ignorerar och låtsas att det inte alls finns några som helst problem på LO som drabbar människor och får medlemmar att lämna.
Dessutom vill han och Världen idag inte veta av bloggar som denna, då vi blockeras.
Det visar ytterligare på falskheten och oärligheten hos kulturen på Livets Ord.

Men även Anders Gerdmar har både raderat och blockerat kommentarer när han blev upprörd för att han och Ulf inte blir med hyllade när de fyllde år, utan att Uppsala Nya Tidning vågade publicera texter från den lilla människan de inte själva lyssnar på.

Eller som när en gammal Livets Ordare blev minister. Då skiftade även ledarskapet fokus och trodde att det var för hon var kristen det blev mediastorm

Genom ett sådant beteende vänder man bara tillbaka till sina spyor och kommer aldrig vidare.

Kanske nästa år vågar någon ta ton bland LOs medlemmar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s