Fortsatt märkligt anti-nazistmotstånd

Återigen, visst måste och skall all antydan till nazism och våld ”slås” ner.
MEN skall det göras med en annan grupp som är lika våldsam och farlig?

Varför skriver inte ens den kristna tidningen Dagen okritiskt till att dessa våldsgrupper skriker hat med politiska syften?
Varför länkar Chefsredaktören Felicia till filmklipp med gillande klick till manifestationen som arrangerades av en farlig rörelse som inte är emot våld och stöttar terrorism i andra delar av världen?
Det rådde foto och filmförbud mot scenen från AFA och RF. Till och med Niklas Svensson från Expressen råkade visst säga:

”Om AFA och RF är på plats – och artister uppmanar till våld från scen. Då gjorde statsministern nog rätt som inte åkte till Kärrtorp.”

I Kärrtorp samlades runt 17 00 personer som ville visa sin avsky till de nazistiska yttringarna igår. Det är bra.

Men, väldigt få, ytterst få, nästan ingen rapporterade att det arrangerades av våldsbejakare själva.
Och runt 16 000 lämnade ganska snabbt.
Skärmavbild 2013-12-23 kl. 2013-12-23 - 20.48.05
En som dock gjorde det, i sin krönika, beskrev det så här, under rubriken:

Räddare och ledsnare än när jag åkte dit

Den som talade för Linje 17, Petri Myllykoski, presenterades som ”busschaufför, boende i området och funktionär från förra söndagen”. Det man glömde säga från scenen var att han är en framträdande medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.

Han började med att angripa ”polis och media” för att vi har påstått att det ”var två grupper som slogs” i Kärrtorp förra söndagen. Sen sa han att de 25 nazister som greps och sen släpptes borde sitta inne. Och att de tre som häktades för våldsamt upplopp ”borde anklagas för mordförsök”.

Han glömde berätta att en 34-årig ledare från Revolutionära fronten misstänks för dråpförsök vid samma demonstration.

Detta tillsammans med aggressiva utfall från scenen, sånger om ”Jimmie Åkesson – skicka grisen till slakt” och långa tal om helt andra politiska frågor fick mig till slut att förstå att jag inte alls, som jag trott, var på en antinazistisk demonstration, utan på ett vänstermöte med extrema inslag. 15 000 av demonstrationsdeltagarna droppade av, kvar var 1000 frälsta med knytnävarna i luften.

Jag tror det var den största politiska och medmänskliga miss jag någonsin sett någon göra. Jag åkte linje 17 tillbaka hem, nedslagen. På ena sidan dessa vidriga nazister. Och på den andra detta hat.

Är det en ny tid där både profan och kristen media helt och hållet problemfritt, stöttar och legitimerar våldsverkare för att motverka andra våldsverkare för att de är från en viss politisk färg?

Men verkligheten visade ju ändå att 16000 vanligt folk kom för att visa stöd mot högerhat och att 15000 gick för att visa avsky mot vänsterhat…

Trist bara att media inte vill visa det

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s