Tommy Dahlman, en andlig talangscout?

Det märks att Tommy Dahlman har spenderat mycket tid tillsammans med Marcus Birro. Kanske omedvetet så har nu en riktigt tokig liknelse gjorts av honom. Han jämför sin tillsynes andliga hjälte Ulf Ekman med fotbollsspelaren Zlatan.
Kanske det roligaste han åstadkommit på länge, käre Tommy. Det säger ju verkligen mer om Tommy än om både Ulf Ekman och Zlatan.

I Ulfs tidning Världen idag, fortsätter han att på det där barnsliga, oskyldiga och lite obehagliga sättet att idolisera Ekman. Han skriver bland annat:

Jag har inget behov av att försvara Pastor Ulf Ekman.

Ändå är han en av dem som rycker ut för att göra just det, försvara honom. Både härhär och här har vi några axplock.still

Så varför rider han åter ut och skriver en försvarsartikel för sig själv? Varför han höjer svärdet och försvarar herr Ekman och hans företag, igen?

Vore inte det stoff för positiva och annorlunda artiklar i kristen media. Varför måste det alltid handla om förvecklingar, uppgörelser, konflikter och teologisk granskning varje gång en kristen tidning ska lyfta fram någon sida hos Ulf Ekman?

Tommy Dahlman vill få läsaren i Ulfs tidning att tro det inte skrivs några positiva artiklar om honom.
Den tidning han själv reser runt och med sitt ”stå upp-liknande” showande och försöker tjäna pengar på en hänförd publik som just dragit efter andan efter att ha beundrat ärligheten, äktheten och modet Birro presenterar, tillåter ju ENDAST positiva artiklar.
Aldrig skulle Världen idag kritiskt granska mannen som styr ledarsidorna. Få andra tidningar tillåter ens sin ordförande gå in och på ledarplats ställa tidningen egna journalister på plats.

TIdningen Dagen, samma visa. De skulle aldrig våga.
Huruvida nya Felica, som är både vän och har jobbat nära Ulf, skulle riskera något annat är inte troligt. Framtiden får dock utvisa det.

Men Tommys analys är tagen ut ur luften.
Han fortsätter:

Ingen kommer någonsin att kunna stoppa Ulf Ekman, hur mycket man än försöker.

Återigen visar Tommy varför han framstår lite lustig och som här, ett missförstått offer, när han tror att alla vill stoppa Ulf Ekman.

Det de allra flesta som ifrågasätter Ulf är, hur han så sniket är oärlig. Varför han spelar dubbelt och sen tjänar pengar på sina efterföljare och medlemmar.

pinnlo
Varför vilseleder han de som står upp och många gånger gör sig till fånstrutar för att skydda Ulf och hans familjeföretag? Varför visar han dem sådan lite respekt?

Nu vill Tommy visa vilken talangscout han här. Vilken fingertoppskänsla han besitter

Sverige får en Zlatan vartannat sekel. Därför bestämde jag mig tidigt att följa denna sällsynthet minutiöst. Det kommer att dröja ett helt sekel till nästa Ulf Ekman drabbar svensk kristenhet.

Vilken tur han inte är tränare i mitt fotbollslag.
Skillnaden mellan kvaliteten Zlatan och Ulf är milsvid. Ulfs skicklighet är retoriken och utgöra sig för någon annan än den han är. Han är en i Uppsala och en varhelst annars han reser.
Han predikar två olika budskap, beroende på publiken.
Zlatan säger rakt upp och ner vem han är. Han är en och samma, oavsett på hemma eller bortaplan. Alla vet vem man möter. Han är ärlig och äkta rakt igenom.

Nog dyker det upp någon som vilseleder godtrogna religiösa människor innan Tommy lämnar jordelivet alltid…

Hade Ulf tagit den bibliska liknelsen om hur Jesus är vinrankan och hans lärjungar är frukten av det som åstadkommits enligt Bibeln, så vet Ulf att en mogen druva är i regel transparent. Fröet kan skönjas.
Gör vad du vill med liknelsen, men antingen så kan du välja att förstå det som att en Jesu efterföljare skall vara transparent och vad som finns på innsidan skall blottas.
Eller, som frö på på Jesus språk är samma som avkomman Kristus, enligt Paulus.

Ulfs beteende klingar och rimmar inte med vare sig det eller den han säger sig tjäna.

Tommy, håll dig till ståuppandet istället för att skydda Ulf. Där gör du dig bättre.

En andlig talangscout är nog ingen väg för en pastor att slå sig in på…

Annonser

2 thoughts on “Tommy Dahlman, en andlig talangscout?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s