Ulf Ekmans dåliga vana

Ulf fortsätter att outtröttligt trumma på med sina lustigheter för sina trogna efterförljare.
I en ”intressant”, men väldigt tillintetsägande krönika i Livets Ords tidning Världen idag, kommer åter förtäckta andliga hot.


Oooohh, gör som jag säger. Annars….

Han talar om teologi, och landar i vikten av att följa Ulfs val av teologi och läroverk.
Inget nytt alls. Men även just denna lilla krönika visar hur dåligt pålästa och hur liten kunskap hans egna efterföljare antagas ha.

Men han måste ju fortsätta hålla på på denna väg, då hans medlemmar och anställda, en efter en kommer ut ur garderoben, som katoliker.

Och nu deklarerar han att om man inte delar hans sanning, så skapar du splittring.

Ignorerar man och bortser man från både gemenskapen med den världsvida Kristi kropp och behovet av ett läroämbete, skapar det snart ensidighet och fragmentisering, vilket öppnar för stor inre sekularisering och allmän godtycklighet.

Det är så tramsigt och töntigt och omoget.

Vem är historielös?

Ulf, på sin vanliga översittarstil driver läsaren, som aldrig gjort annat än att lita på honom, till punkten att om du trott att teologi betyder något annat än vad han presenterar, så är du okunnig och historielös.
”Du behöver läroverket”, som han kommer presentera. Så ingen sitter och snickrar egen teologi…
…säger alltså mannen som nog släppt flest teologiska böcker och tidskrifter i Sverige, som med tiden revideras och tas bort.

Ulf konstaterar:

Jesus ger löftet om Andens permanenta närvaro i kyrkan genom hela historien  i Joh 14:16.

Vad Ulf vill att vi skall tro att han säger är att: när Jesus förklarar för sina lärjungar att alla som tror på honom och lever som honom, de skall få Guds Ande som hjälpare när Jesus flyttar till den övre våningen där hans Far huserar. En hjälpare som kommer stanna för alltid.

Men, det är dock inte vad Ulf säger.
Både här och i efesierbrevet, som han hänvisar till senare, handlar det om en liten judisk rörelse som raskt växte fram. Inte om den kyrka som senare bildades, där judar som lärjungarna blev portade.

Längre ner i krönikan frågar Ulf på nytt var enheten och teologin bildades och formades.
Han låter självklart ingen leva i ovisshet utan meddelar svaret Ulfs sanning, som är: hos alla församlingar som enades i bön och gemenskap.

Man slog vakt om Andens enhet mellan de olika församlingarna, så att man inför världen kunde vara en enda Kristi kropp.

Så enkelt var det inte dock inte, som sagt.
Kyrkohistoria slår fast att när denna enhet formades och koncilier hölls, så var inte en enda av dessa judiska messiastroende inbjudna, exempelvis vid Nicea på 300-talet.
De var sedan länge utstötta från etablisemangen. Precis som Jesus så omsorgsfullt utlovade i två kapitel senare enligt Johannes.

Det finns MÅNGA troende runt om i världen som får Andens gåvor, även om de inte är sanktionerade av Ulf Ekmans rörelse, eller hans enhetssoldater. Eller delar hans teologi, för den delen…

För att riktigt krydda till det på det Ulfiska viset och segla sin krönika så ingen vågar ens ställa frågor, så slår Herr Ekman alltså fast att om läsaren inte håller fast vid det han säger så skapar det splittring och sekularisering.

Vilket nonsens…
(Möjlitvis blir det splittring i hans egna rörelser och ministry… men vem bryr sig om det… kanske Tommy Dahlman, som av en ren händelse råkar blogga om samma sak, samma dag. Riddaren rider ut igen 🙂 )

Annonser

19 thoughts on “Ulf Ekmans dåliga vana

 1. När jag, på Ekmans nya blogg, ställer frågorna om han är på väg till Rom och om han inte läst Grattan Guinness bok ”Ljus över den sista tiden” där katolska kyrkan är den stora skökan, då tar man bort mitt inlägg efter några veckor. Inget svar!

 2. Ping: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Nej det spökar inte på aletheia…

 3. Förmodligen den sämsta sågning av Uffe jag läst.

  Man får leta länge efter sämre slutledningsförmåga. De finns men man får leta länge…

 4. Hej! En liten undran…varför skriver du som blogg-ägare inte under med ditt eget namn och gärna en presentation om dig själv?

  Mvh/ Birgit

  • Hejsan Birgit,
   Människor har behov av att sätta andra personer i fack. Det bjuder inte en anonym på.
   Dessutom är bloggägaren här ointressant, så en presentation är överflödig.

   • Hej igen! För mig handlar det överhuvudtaget inte om att placera in människor i fack. Den som läst det jag skrivit ute i cyberrymden vet att jag är helt ointresserad av sådant! Har specifikt skrivit om detta för några månader sedan på Stefans blogg. Däremot menar jag det är ärligt att stå för sina åsikter med att tala om vem man är! Undantag finns naturligtvis, tex om ens framträdande skadar den egna familjen.

    Allt gott önskar jag dig/ Birgit

 5. Man kan även sätta anonyma i fack. När man skriver något om någon annan människa, speciellt om det är kritik; vare sig det är positiv eller negativ kritik, behöver man vara ansvarig inför någon. Genom att inte sätta ditt namn bakom det du skriver gör att du saknar den spärr som behövs så att du inte skriver saker som strider mot Guds Ord. Säger inte att du gör detta i denna artikel men om man sätter sitt namn bakom så hjälper det att inte skriva saker som förtal och sådant.

  Mvh

 6. Så lågt! Livets Ord håller inte alls på att bli katolskt. Aldrig all någon har uppmanat någon att hålla på med avgudadyrkan som man gör i vissa kyrkor (som tex icke pånyttfödda katoliker) De katoliker som predikat på LO har varit pånyttfödda och andedöpta, det behöver visas att Andens vind även kan blåsa där.

  • Kanske du kommenterade på fel blogg?

   Denna bloggpost handlade inte huruvida Livets Ord håller på att bli katolskt.
   Att många kan få Andens gåvor har förnekas inte heller i denna bloggpost, utan faktiskt hävdar att så är fallet.

   Ha nu en trevlig kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s