Är Livets Ord för ett delat Jerusalem också?

I morgon, onsdag, är den årliga Israeldagen på Livets Ords Europakonferens i Uppsala. Församlingen är tveklöst till ytan en av de största vännerna till Israel i Sverige, med bland annat sina stora resor och utbildningscenter etc.

Dagen då de ändrade sin hållning och position till det Katolska Kyrkan ändrades mycket för Ulf Ekman och hans företag samt kyrka.
En av konsekvenserna med att blidka Stolen i Rom är problematiken att Vatikanen är för ett delat Israel med Jerusalem under FNs kontroll. En internationell stad, så att säga.
Israel får enligt Katolska Kyrkan inte styra över sin huvudstad.
Eller som Bibeln säger, Israels Guds land och stad.
Vatikanen och som den bekanta terrororganisationen som är förknippad med Yassir Arafat, PLO, delar samma syn här.
Ekman uppfattar det som om Gud har sagt till honom att bli ”placerad mitt i kristenheten”, vilket naturligtvis innebär att sitta i Vatikanens knä och bjuda in dem till sin konferens.
Detta har redan naturligtvis lett till en del förändringar i församlingens uttryck och praktiserande.
Som känt är anser även Katolska kyrkan att kristna och muslimer tillber samma gud, vilket få av de goda församlingsmedlemmarna idag varken förstår eller håller med om.
Yonggi Cho, som är huvudtalaren på kvällsmötet, efter årets Israelmöte, är en  världsledande predikant och pastor, som förespråkar att de två religionerna har samma Gud.
OM Ulf Ekman och ledarna i hans organisation håller med Yonggi Cho, så blir ett separerat Jerusalem från judarna en logisk förklaring. Om Allah är Bibelns och Israels Gud så kan det vara bra att be FN sitta barnvakt åt Jerusalem tills föräldrarna är sams…
Hur kommer Sveriges största Israelvän, Livets Ord, hantera frågan framöver?
Annonser

4 thoughts on “Är Livets Ord för ett delat Jerusalem också?

 1. PLO tycker inte alls att Jerusalem skall vara under ”internationellt styre”.
  PLO/Palestinska myndigheten, vill ha östra Jerusalem som sin egen huvudstad. Ja, dvs tills de ”slutbefriat” hela ”sitt land” genom staten Israels upphörande, men det är ett kommande mål. Nu har de som delmål att få östra Jerusalem, dvs den gamla judiska staden, som huvudstad.

  Jag får för övrigt ”Israelrapport”, Livets Ords nyhetsbrev om Israel. Där finns i vart fall noll procent av flummiga åsikter, där står det mycket klart att man inte alls stödjer vad det ”internationella samfundet”, RKK mfl lobbar för ang. Israel.

  Men det kanske inte är i Sverige och av UE som LO:s nyhetsbrev ”Israelrapport” skrivs. Tror det är av någon/några som bor i Israel. Kan ju hända att det nyhetsbrevet är den sista delen av LO:s vidsträckta organisation som kommer luckra upp sin hållning(?)

  • M,
   Naturligtvis handlar det om steg för steg.
   Men det ändrar inte att Vatikanen och PLO vill se ett ickejudiskt Jerusalem.
   PLO vet vi ju alla vill totalt utplåna Israel med allt vad det innebär.

   Naturligtvis skriver ingen bejakande om detta i något brev från Livets Ord i dagsläget. Oavsett var man står i frågan, skulle man inte vara så omdömeslös.
   Livets Ords medlemmar är några av Sveriges starkaste Israelvänner.

   Fråga: Har Ulf Ekman och hans ledarskap predikat/skrivit en sak och sedan ändrat sig förut?

   ”Kan ju hända att det nyhetsbrevet är den sista delen av LO:s vidsträckta organisation som kommer luckra upp sin hållning(?)”
   Den som lever får se…

 2. ”M”!

  Tips:
  Om det inte är ok att kommentera under signatur, skriv då det på din sida, och stoppa kommentaren alt. fråga om det är ok att använda ett namn innan du svarar…

  Med vänlig hälsning
  M (som inte hittat något sätt att meddela denna åsikten annat än att göra det i en ny kommentar)
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s